VINE EN TRANSPORT PÚBLIC  O COMPARTEIX EL TRANSPORT PRIVAT
per tal de millorar el medi ambient

Te recomanam la xarxa de transports  TIB

5 de juliol Museu de Mallorca

ENTRADES PALMA

6 de juliol Auditori d’Alcúdia

ENTRADES ALCÚDIA

Joan Laínez – tenor

Francesc Blanco – piano

Cor de Pollença. Joan Rosselló – director

Programa: àries i cors de Verdi i Puccini

Giuseppe Verdi

3 cançons

Non t’acostare a l’urna
In solitaria Stanza
L’Esule

Àries

Ah si, ben mio / Di quella pira (Il Trovatore)

La vita è inferno all infelice (La forza del destino)
Io lo perduta (Don Carlo)

Giaccomo Puccini*

2 cançons

Terra i mare

Sole i amore

Àries

Addio fiorito Asil (Madamma Butterfly)

Recondita Armonia (Tosca)

E lucevan le stelle (Tosca)

Nessun dorma (Turandot)

* En commemoració del centenari de la seva mort

JOAN LAÍNEZ – tenor

Pianista de carrera i director coral, comença als 7 anys els estudis de piano amb Antonia Noguera. Seguirà al Conservatori de Palma de Mallorca amb Margalida Palou i Miquel Segura i acabarà a Barcelona amb la pianista Carme Poch.

Al 2016 Inicia la seva formació de cant amb Manuel Velasco, preparant les proves per entrar al Conservatori Professional de les Illes Balears i allà estudià amb Joana Maria Llabrés, professora de Cant i Maria Victòria Cortes, de repertori.

Actualment estudia amb el baríton David Menéndez a València amb Elda Laro, pianista i directora d’orquestra de la Deutsche Opera de Berlín i amb Maria Victòria Cortés com a repertorista

Ha realitzat Màster Class amb el Mestres Jaume Aragall, Josep Bross, Miquel Ortega, Ketevan Kemoklidze, Raquel Lojendio, Miguel Sola, Anooshah Golesorkhi, Vicenzo Spatola

Guanyador de diversos premis a Europa, al 2023 guanya el primer premi al concurs internacional “Grandi Voci de Salzburg” i el segon premi al “Concorso Internazionale Canto Lirico Bellano Paese Degli Astisti”. Al 2022 guanya el premi del públic al Concurs Internacional “Jole de Maria” a Tívoli, Itàlia i realitzar un concert a Nàpols. També arribà a la final del prestigiós “Stignani Competition” celebrat a la ciutat de Imola i al 2021 guanya el segon premi al Concurs Internacional “Corsica Lírica” a on també és va emportar el premi “In Opera Veritas”.

En poc més de dos anys ha cantat rols protagonistes a diferents produccions nacionals e internacionals.

Al 2023, al festival d’òpera d’Amerang, Alemanya estrenà Canio de Pagliacci i Turiddu de Cavalleria Rusticana. Al festival “Oper Im Berg” de Salzburg fou Don Carlo i a Itàlia va tornar a fer Turiddu de Cavalleria Rusticana al teatre d’Offida. A L’Auditori de Tenerife el rol d’Almanac de l’òpera Maria Moliner del Mestre Antoni Parera Fons i sota la direcció del Mestre Victor Pablo Pérez. Va cantar a Mallorca “El Duo de la Africana” amb el rol de “Giuseppini”, amb Simfovents Palma i sota la direcció del Mestre Francisco Valero i a Ciudad Real va ser Javier de la Sarsuela Luisa Fernanda amb l’OFMAN

Al 2022 Debutà “Turiddu” de “Cavalleria Rusticana” a Castella la Manxa amb la OFMAN amb direcció escènica de Juan Manuel Cifuentes i direcció Musical de Francisco Antonio Moya i per una altre a les Ciutats Italianes de Ripatransone, Molfetta i Bitonto, amb l’orquestra internacional de la Campania i dirigides pel mestres Massimo Testa a Ripatransone i Leonardo Quadrini a les altres dues. La direcció escènica del Mestre Carlo Antonio de Lucia

Cantar el Rol de Normanno a “Lucia di Lammermoor” que és fa al Castell de Bellver amb la Orquestra Simfònica de les Illes Balears”. Participà amb el Rol de Franz Ferdinand a l’Òpera L’Arxiduc, una estrena Mundial del Mestre Antoni Parera Fons i dirigida pel Mestre Pablo Mielgo, al 2023 “Gastone” de La “Traviata” i “Tinca” i “Gherardo” del “Trittico” al Teatre Principal de Palma

També ha realitzat recitals amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears sota la batuta del Mestre Pablo Mielgo i diverses participacions a Itàlia i Àustria a diferents festivals, amb Simfovents Palma (The Armed Man, Tenor Solista), L’estrena de l’Oratori “Piedras Vivas” del Mestre Miserachs amb motiu del 800 aniversari de la Catedral de Burgos amb la Orquestra Filharmònica de La Mancha i també amb aquesta orquestra la Novena de Beethoven a Toledo i diversos recitals de Sarsuela a Castella la Mancha dirigits pel mestre Francisco Antonio Moya. Amb l’Esemble Tramuntata (Requiem Mozart, Tenor Solista), la Jove Orquestra Illes Balears, (òpera i sarsuela), amb l’organista Jean-Pierre Lecaudey amb el Palma Brass quintet; sarsuela i també Recitals a Mallorca, Menorca, Almeria, Còrsega, Bari, Nàpols, …

.

FRANCESC BLANCO – piano

Nascut a Palma de Mallorca el 1970.Va començar els estudis de piano al Conservatori de Balears i el 1993 finalitzà el Grau Superior de piano amb les màximes qualificacions al Conservatori de València, després d’estudiar amb Emili Muriscot a Palma i amb Ramon Coll al Conservatori del Liceu de Barcelona. Posteriorment cursà estudis de perfeccionament amb Imre Rohmann durant dos anys al Mozarteum de Salzburg. Ha realitzat nombrosos concerts tant com a solista o en distintes agrupacions de cambra, posant esment els darrers anys al repertori per a piano a quatre mans i dos pianos actuant a les Illes Balears, Catalunya, Itàlia, Àustria i Alemanya, Festival de primavera de Sofia (Bulgaria), Festival Carniola i Festival Tartini d’Slovènia.

Ha enregistrat per a Ràdio Nacional, Catalunya Música i TVE-Balears i com a integrant del duet Blanco-Cortès ha editat dos Compact-Disc. El primer per al segell ONA Digital, amb primers enregistraments mundials d’obres de Tintorer, Samper, Mas Porcel i Guinovart i el segon amb obres per a piano sol i la primera edició mundial de l’integral per a piano a quatre mans de F. Chopin per a segell Unió Músics.

Ha enregistrat un CD amb primers enregistraments mundials de la música pianística de Pere Tintorer per a segell Unió Músics. La reedició de la discogràfica La ma de Guido el 2004 d’aquest CD va ser candidat al premi al millor intèrpret de música clàssica als “Premios de la música de la Academia de las Artes y las Ciencias de la música”.

Ha actuat com a solista amb la Camerata “Sa Nostra”, Vlaamsee Academy, Orquestra Simfònica de Balears, Deutsch-Französische Kammerorquester i Kammerphillarmonie Baden-Württemberg, interpretant obres per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Chopin, Saint-Saens, Poulenc i Bartok.

Ha treballat amb cantants com Ainhoa Arteta, Sabina Puértolas, Ketevan Kemklidze, Eduardo Aladrén, Markus Schäfer, Klaus Mertens, Daniel Kirch, Zoran Todorovich, Ana María Sánchez, Enric Martínez-Castignani, Montserrat Martí-Caballé, Luis Santana, Cecilia Lavilla-Berganza, Assumpta Mateu, Lluís Sintes, Vicenç Esteve, David Cervera, Joan Garcia Gomà, Guiomar Cantó, Maia Planas, Montse Melero, Ulrich Wand, Frédérique Sizaret, Marisa Roca, Waltraud Mucher, José Manuel Sánchez, Antoni Lliteres, Joan Laínez, Inma Hidalgo, Joan Miquel Muñoz, Andrea Jiménez, Marta Bauzá, Margarita Rodríguez, Josep Miquel Ribot, Fanny Marí, Tomeu Bibiloni, Joana Llabrés, Antonio Aragón, etc.

En el terreny docent, ha estat professor de piano, de música de cambra i actualmen d’acompanyament de cant del Conservatori Professional de Música de Mallorca des de 1996 i també profesor del Conservatori Superior de Música i Dansa de les illes Balears de 2005-09.

Cor de Pollença. Joan Rosselló-director
El cor de Pollença es va crear l’any 1940 com a cor parroquial del seu poble integrat només per veus masculines. Encara que es diu que el seu vertader naixement va ser gràcies a l’institut amb un cor que es deia Eu Coret, també només amb nins.
Posteriorment, el cor suprimeix l’adjectiu parroquial del seu nom, encara que encara col·laborarà amb la parròquia fins als temps actuals.
Damunt l’any 1960 s’integren les veus femenines, fet que fa que el cor creix i comença a sortir del poble per fer actuacions.
L’any 1986 entra a formar part de la Federació de Corals de Mallorca, col·laborant sempre ens les seves trobades i concerts especials.
L’any 1990 celebra un concert extraordinari per les seves noces d’or amb homenatge inclòs en els seus directors que fins aquella data havia tingut el cor: Mn. Ramon Cifre, Mn. Bartomeu Bennàssar, Martí March i Bernat Cifre. L’any 1992 va actuar al pavelló de les Illes Balears de l’Expo 92 de Sevilla.
El Cor de Pollença ha participat a infinitat d’actes al seu poble i ha col·laborat amb diferents bandes, en especial amb la de Pollença.
A part dels anteriors directors anomenats, també han dirigit aquesta coral: Vicenç Juan Rubí, Martí Sáez i Madrona, Joan Riera i
Salom, Rodrigo Hamu Quinteros i Joan Lainez, sent el seu actual director Juan Rosselló Nadal, des de l’any 2018.
En definitiva, una de les poques corals antigues de Mallorca que avui en dia encara existeixen, sempre en col·laboració amb la parròquia i l’Ajuntament de Pollença.