VINE EN TRANSPORT PÚBLIC  O COMPARTEIX EL TRANSPORT PRIVAT
per tal de millorar el medi ambient

Te recomanam la xarxa de transports  TIB

11 de juliol Fortí de Cala d’Or amb vins de la Bodega Son Alegre
ENTRADES

12 de juliol 21 h Bodega Son Juliana

ENTRADES SON JULIANA

MARIDATGES DE VI I ÒPERA

Paloma Chiner – soprano

Vratislav Kriz – baríton

Jorge Fanjul – violoncel

Francesc Blanco – piano

PROGRAMA

Non piu andrai Le nozze Di Fígaro (Mozart)

La ci darem la mano Don Giovanni (Mozart)

Walzer 2 Shostakovich

Lippen schweigen (Die lutstige Witwe)

Ah que’l dinner je viens de faire (La Perichole)

La diva del empire (Satie)

Les chemis de l’amour (Poulenc)

Je ne t’aime pas (Satie)

Ària de Vodnik Russalka (Dvorak)

Cançó de la lluna Rusalka (Dvorak)

Aria de Purkrabí Jacobin (Smetana)

Parlami d’amore Mariú (Bixio)

Torna a Surriento (De Curtis)

Oblivion (Piazzola)

Canción del árbol del olvido (Ginastera)

Paloma Chiner – soprano
La soprano espanyola Paloma Chiner ha desenvolupat una intensa activitat concertística, actuant internacionalment en prestigiosos auditoris com: Carnegie Hall de Nova York, Kioi Hall de Tòquio, Palau de la Música de València, Teatre Guimerà de Tenerife, Teatre Principal de Maó, Palau de les Arts Reina Sofia, Teatre de Mèrida i festivals com ENSEMS (València), Festival de Música de Maó, Festival dall 1700 Napoletà, Festival Internacional de Música de Santander.
Al camp de l’òpera, el gener de 2020 va debutar com Tosca al Teatre San Carlo de Nàpols.
Paloma Chiner ha interpretat els rols operístics de: TOSCA (Tosca – Puccini), SANTUZZA (Cavalleria Rusticana – Mascagni), SALUT (La Vida Breu – Falla), DONNA ANNA (Don Giovanni – Mozart), ELISABETTA (Don Carlo – Verdi), ELENA POPPOVA (The Bear-William Walton), MERCÈS (Carmen – Bizet) i BERTA (Il Barbiere di Siviglia – Rossini).
També ha interpretat els següents papers de sarsuela: ADRIANA (Els Gavilanes – Guerrero), LUISA FERNANDA (Luisa Fernanda – Torroba), DOLORS (La Dolorosa – Serrano) i REINA (La Cort de Faraó – Lleó).
Al repertori simfònic ha interpretat una diversitat de títols com: Vesperae Solennes de Confessore i Rèquiem de Mozart, Rèquiem alemany de Brahms, Estacions de Haydn, Missa en sol major de Schubert, Glòria de Vivaldi, Rèquiem de Verdi, Novena Simfonia de Beethoven, Petite Messe solennelle de Rossini, Stabat Mater de Dvorák, Wessendonk Lieder de Wagner o Marinada de Garcés.
Ha estat guardonada amb diversos premis: Premi Ana María Sánchez al Festival Líric de Callosa d’en Sarrià, Menció d’Honor al Gran Premi IBLA, Primer Premi al Concurs Internacional de Música de Cambra de Cofrents, Músic Més Distingit al Gran Premi IBLA al costat de Plaerdemavida Ensemble.

El 2015 va fundar Plaerdemavida Ensemble, amb qui des de llavors actua habitualment en escenaris d’Espanya, els Estats Units, Europa i el Japó. Han gravat els discos Azulão, “Desig, Amor i Mort”, “Sons de Llevant” (finalista als premis Carles Santos 2020 com a millor disc de recuperació de patrimoni), i recentment, “Luciérnagas”.

Artista de gran versatilitat, de diferents registres incloent la música contemporània, destaca l’estrena absoluta de l’obra Door de T. Johnson, sota la direcció de Jordi Bernácer, i també l’espectacle Ego, juntament amb Plaerdemavida Ensemble, sent intèrprets i directors artístics del mateix, tots dos al Festival Internacional de Música Contemporània ENSEMS-, així com l’estrena absoluta a Espanya de l’òpera The Bear de William Walton, sota la direcció musical de Rubén Sánchez-Vieco i artística de Rita Cosentino.

Va estudiar cant al Conservatori Superior “Joaquín Rodrigo” de València sota la tutela de Gloria Fabuel i Ana Luisa Chova. Perfeccionant la seva tècnica a posteriori a Alemanya amb la soprano Elena Pankratova, Itàlia amb el mestre Antonio Lemmo i Espanya amb la soprano Isabel Monar.
Ha rebut consells de grans artistes com Renata Scotto, Ileana Cotrubas, Ernesto Palacio, Raina Kavaibanska i Mariella Devia.

Jorge Fanjul – violoncel
Jorge David Fanjul Campos (1980) va obtenir el Títol Superior de Música en l’especialitat de Violoncel amb el professor D. David Apellániz al Conservatori Superior Joaquín Rodrigo de València. Durant la seva formació va ser distingit amb el premi de millor expedient acadèmic i guanyador de concursos tant en modalitat individual com de música de cambra. En la seva trajectòria com a violoncel·lista ha rebut classes importants instrumentistes entre els quals es troben: María de Macedo, Miguel Jiménez, Gregory Walms, Marçal Cervera, Christophe Coin.
Des de 1994 Jorge D. Fanjul ha format part de diverses orquestres entre les quals destaca la Jove Orquestra Nacional d’Espanya i diverses formacions musicals de cambra, realitzant concerts com a integrant del Trio Maror i duo amb la pianista Carmen Mayo per Espanya i França. Ha realitzat gires per Àsia i per Europa amb la Jeunesses Musicales World Orchestra, com a primer violoncel, a més va ser integrant del quartet de corda de aquesta des de la seva fundació.
Del 2005 al 2009 ha treballat amb l’Orquestra i el Cor Nacional d’Espanya.
Col·labora amb l´Orquestra de Cambra Reina Sofia on ha tocat amb solistes internacionalment reconeguts com Mischa Maisky o Yuri Bashmet, a més del Ensemble Madrid de Música Contemporània, el Grup Instrumental de València, Plural Ensemble, Orquestra del Regne d’Aragó, Orquestra de València i Orquestra de la Comunitat Valenciana.
És membre fundador del Trio Iturbi i de Plaerdemavida Ensemble amb qui ha realitzat gires pels Estats Units i el Japó.
Ha impartit classes al Conservatori Superior de Castella-la Manxa, Conservatori Superior d’Alacant i Conservatori Superior de Música d’Aragó, com a professor de violoncel i repertori orquestral.
Actualment és professor de música de cambra al Conservatori Superior de Música de València.

VRATISLAV KRÍŽ – BARÍTON

Originari de la República Txeca, Vratislav Kriz és graduat al Conservatori de Praga.

Solista emèrit del Teatre Nacional de Praga, Vratislav ha actuat com a baríton principal en nombroses òperes mundials, com ara el paper de:
Rodriguez, Marquès de Posa (G. Verdi: Don Carlos),
Lord Enrico Ashton (Donizetti: Lucia di Lammermoor),
Don Giovanni (Mozart: Don Giovanni),
Escamillo (Bizet: Carmen),
Comte d’Almaviva (W.A.Mozart: Le Nozze di Figaro),
Marcello (G. Puccini: La Boheme)
També ha cantat a nombroses òperes txeques com
Starek (L. Janacek: Jenufa),
Premysl (B. Smetana: Libuse),
Kalina (B. Smetana: Tajemstvi),
i com a solista convidat a la producció de Tristany i Isolda de Richard Wagner a l’Òpera Estatal de Praga.

Vratislav Kriz és un fundador de l’agència de producció musical CROCE, que organitza òperes a l’aire lliure i concerts de música clàssica a la República Txeca.

El 2023 va actuar al festival Mallorcòpera als maridatges de vi i òpera a Son Vich de Superna i Dalt Turó.

FRANCESC BLANCO – piano
Nascut a Palma de Mallorca el 1970.Va començar els estudis de piano al Conservatori de Balears i el 1993 finalitzà el Grau Superior de piano amb les màximes qualificacions al Conservatori de València, després d’estudiar amb Emili Muriscot a Palma i amb Ramon Coll al Conservatori del Liceu de Barcelona. Posteriorment cursà estudis de perfeccionament amb Imre Rohmann durant dos anys al Mozarteum de Salzburg. Ha realitzat nombrosos concerts tant com a solista o en distintes agrupacions de cambra, posant esment els darrers anys al repertori per a piano a quatre mans i dos pianos actuant a les Illes Balears (Auditorium i Teatre Principal de Palma, solista a les temporades de l’Orquestra Simfònica de Balears en 1994, 1997 i 2000, i a gairebé tots els festivals de música clàssica de Balears: Festival d’Hivern, Concerts a l’Herba, Festival Internacional de Deià, Festival Internacional Antoni Lliteres, Festival Internacional d’Eivissa, Clásicos del Siglo XX de la Fundació March, Cel.la F. Chopin de Valldemossa, Serenates d’Estiu de Son Servera, Setmana de Música de Felanitx, Concerts de Primavera d’Inca), Catalunya (Auditori de Caja Madrid, Cripta Gaudí, Auditori d’Horta-Guinardó, Ajuntament i Mercat de Música de Vic) , Itàlia (Associació F. Chopin de Caserta i Gira per Umbria), Àustria (Mozarteum i Schloss Leopoldskron de Salzburg) i Alemanya (gira amb la Deutsch-Französische Kammerorquester), Festival de primavera de Sofia (Bulgaria), Festival Carniola i Festival Tartini d’Slovènia. Ha enregistrat per a Ràdio Nacional, Catalunya Música i TVE-Balears i com a integrant del duet Blanco-Cortès ha editat dos Compact-Disc. El primer per al segell ONA Digital, amb primers enregistraments mundials d’obres de Tintorer, Samper, Mas Porcel i Guinovart i el segon amb obres per a piano sol i la primera edició mundial de l’integral per a piano a quatre mans de F. Chopin per a segell Unió Músics. Ha enregistrat un CD amb primers enregistraments mundials de la música pianística de Pere Tintorer per a segell Unió Músics. La reedició de la discogràfica La ma de Guido el 2004 d’aquest CD va ser candidat al premi al millor intèrpret de música clàssica als “Premios de la música de la Academia de las Artes y las Ciencias de la música”. Ha actuat com a solista amb la Camerata “Sa Nostra”, Vlaamsee Academy, Orquestra Simfònica de Balears, Deutsch-Französische Kammerorquester i Kammerphillarmonie Baden-Württemberg, interpretant obres per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Chopin, Saint-Saens, Poulenc i Bartok.
Ha produït i participat a nombrosos concerts pedagògics: el 2001 “El carnaval dels animals” de C. Saint-Saëns. El 2004 el montatge de l’espectacle “Pere i el llop”de Prokofieff i des de 2006 les produccions d’òpera en català “La Flauta Màgica” i “Les noces de Figaro” de Mozart així com “El barber de Sevilla” de Rossini, “Hansel i Gretel” de Humperdicnck i “El cas dels 3 porquets” de Mozart han aconseguit un gran èxit entre els escolars de Balears. Ha guanyat diversos premis com a solista de piano i en música de cambra arreu de Balears.
Ha treballat amb cantants com Ainhoa Arteta, Sabina Puértolas, Ketevan Kemklidze, Eduardo Aladrén, Markus Schäfer, Klaus Mertens, Daniel Kirch, Zoran Todorovich, Ana María Sánchez, Enric Martínez-Castignani, Montserrat Martí-Caballé, Luis Santana, Cecilia Lavilla-Berganza, Assumpta Mateu, Lluís Sintes, Vicenç Esteve, David Cervera, Joan Garcia Gomà, Guiomar Cantó, Maia Planas, Montse Melero, Ulrich Wand, Frédérique Sizaret, Marisa Roca, Waltraud Mucher, José Manuel Sánchez, Antoni Lliteres, Joan Laínez, Inma Hidalgo, Joan Miquel Muñoz, Andrea Jiménez, Marta Bauzá, Margarita Rodríguez, Josep Miquel Ribot, Fanny Marí, Tomeu Bibiloni, Joana Llabrés, Antonio Aragón, etc.
En el terreny docent, ha estat professor de piano, de música de cambra i actualment d’acompanyament de cant del Conservatori Professional de Música de Mallorca des de 1996 i també profesor del Conservatori Superior de Música i Dansa de les illes Balears de 2005-09.