VINE EN TRANSPORT PÚBLIC  O COMPARTEIX EL TRANSPORT PRIVAT
per tal de millorar el medi ambient

Te recomanam la xarxa de transports  TIB

Maridatge de vi i òpera

Begoña Gómez – mezzosoprano
Lluís Sintes – baríton
Francesc Blanco – piano

29 de juny a les 19.00 h Vinyes Mortitx

ENTRADES

Programa

La ci darem la mano de Don Giovanni     W. A. Mozart
Il core vi dono de de Cosí fan tutte    W. A. Mozart
Habanera de Carmen               G. Bizet
Votre toast de Carmen             G. Bizet
Seguidilla de Carmen               G. Bizet
Parlami d’amore Mariú             C. A. Bixio
L’última Canzone                     F. P. Tosti
Cançó del traginers                  F. Longàs
Youkali                                    K. Weill
Chemins de l’amour                 F. Poulenc
Summertime                           G. Gershwin
Jerez, ese vinillo de Don Gil de Alcalá M. Penella
Tango Menegilda de la Gran Via       Chueca y Valverde
Dúo de Felipe y Mari Pepa de La Revoltosa     R. Chapí

Begoña Gómez – mezzosoprano

Begoña Gómez va néixer a Mallorca, va estudiar a l’Escola Superior de Cant de Madrid i va completar la seva formació al Màster en Música Espanyola al Reial Conservatori Superior de Música de Madrid així com al Màster d’Òpera a la Universität der Künste Berlin, sota la tutela d’Albert Pesendorfer i Sebastian Störmer.
Així mateix, ha perfeccionat la seva tècnica de la mà d’artistes com Carmen Santoro, Sabina Puértolas, Martin Winkler, Ana Luisa Chova, Rubén Fernández-Aguirre, Charles Dos Santos i el seu mestre principal, David Menéndez.
A més, ha estat finalista al XXXIX Concurs Internacional de Cant Ciutat de Logronyo, el XI Certamen Internacional de Sarsuela de Valleseco, ha rebut la Beca de la Fundació Richard Wagner de Berlín i ha format part del programa Crescendo III del Teatro Real.
Ha encarnat diversos rols com Dorabella a Così fan tutte (W.A. Mozart), Nicklausse a Les contes d’Hoffmann (J. Offenbach), Ciesca a Gianni Schicchi i Suor Celatrice a Suor Angelica (G. Puccini), Miss Baggott a The Little Sweep (B. Britten), així com Mother a Amahl and the Night Visitors (G.C. Menotti) al Reial Teatre de Retir, Fang-Ni-An a Ba-Ta-Clan (J. Offenbach) a la Brandenburg Oper, Llogaret a Los Gavilanes (F. Guerrero) al Teatre de la Zarzuela, Marcellina a Le Nozze di Figaro (W.A. Mozart) a UniT Berlin, Zweite Dame a Die Zauberflöte (W.A. Mozart) i Flora a La Traviata (G. Verdi) al Teatre Principal de Palma entre d’altres. Entre els seus propers compromisos hi ha el debut de Stéphano de Roméo et Juliette (C. Gounod) en aquest darrer teatre.
Podeu destacar el treball realitzat sota la batuta de Jordi Bernàcer, Manuel Coves, Fernando Marina o Lucía Marín, així com la direcció escènica de Mario Gas, Jorinde Keesmaat, Frank Hilbrich o Hugo de Ana.

LLUÍS SINTES – BARÍTON

Nascut a l’illa de Menorca, debuta al Gran Teatre del Liceu l’any 1.992, escenari en el que ha sobrepassat amb escreix el centenar de representacions. També ha cantat en moltes ocasions al Palau de la Música Catalana i l’Auditori de Barcelona.

El 1998 és convidat pel mític Lindsay Kemp a cantar Die Zauberflöte als Festivals de Peralada i Galicia. Al 1999 inaugura el nou Liceu interpretant la monumental Turandot que dirigí Núria Espert. Ha cantat també als millors teatres de l’estat espanyol, mentre que la seva carrera internacional el porta a debutar amb gran èxit al cèlebre Concertgebouw d’Amsterdam, Holanda, així com a França, Itàlia, Ucraïna, Andorra, Veneçuela, Perú, el Japó, la Xina i Estats Units.

La seva extensa discografia inclou: Turandot, Carmen, Hamlet, Manon, El paradís de les muntanyes, Contranit, Oda a Verdaguer, Garcia Lorca, De la tierra latina, Rèquiem de Benguerel, El Timbaler del Bruc, Ave Maria (amb el gran orgue de Maó). Per segells com: Virgin, TDK, EMI-Classics, RTVE-Música, Discmedi, Columna Música i Naxos.

FRANCESC BLANCO – piano
Nascut a Palma de Mallorca el 1970.Va començar els estudis de piano al Conservatori de Balears i el 1993 finalitzà el Grau Superior de piano amb les màximes qualificacions al Conservatori de València, després d’estudiar amb Emili Muriscot a Palma i amb Ramon Coll al Conservatori del Liceu de Barcelona. Posteriorment cursà estudis de perfeccionament amb Imre Rohmann durant dos anys al Mozarteum de Salzburg. Ha realitzat nombrosos concerts tant com a solista o en distintes agrupacions de cambra, posant esment els darrers anys al repertori per a piano a quatre mans i dos pianos actuant a les Illes Balears (Auditorium i Teatre Principal de Palma, solista a les temporades de l’Orquestra Simfònica de Balears en 1994, 1997 i 2000, i a gairebé tots els festivals de música clàssica de Balears: Festival d’Hivern, Concerts a l’Herba, Festival Internacional de Deià, Festival Internacional Antoni Lliteres, Festival Internacional d’Eivissa, Clásicos del Siglo XX de la Fundació March, Cel.la F. Chopin de Valldemossa, Serenates d’Estiu de Son Servera, Setmana de Música de Felanitx, Concerts de Primavera d’Inca), Catalunya (Auditori de Caja Madrid, Cripta Gaudí, Auditori d’Horta-Guinardó, Ajuntament i Mercat de Música de Vic) , Itàlia (Associació F. Chopin de Caserta i Gira per Umbria), Àustria (Mozarteum i Schloss Leopoldskron de Salzburg) i Alemanya (gira amb la Deutsch-Französische Kammerorquester), Festival de primavera de Sofia (Bulgaria), Festival Carniola i Festival Tartini d’Slovènia. Ha enregistrat per a Ràdio Nacional, Catalunya Música i TVE-Balears i com a integrant del duet Blanco-Cortès ha editat dos Compact-Disc. El primer per al segell ONA Digital, amb primers enregistraments mundials d’obres de Tintorer, Samper, Mas Porcel i Guinovart i el segon amb obres per a piano sol i la primera edició mundial de l’integral per a piano a quatre mans de F. Chopin per a segell Unió Músics. Ha enregistrat un CD amb primers enregistraments mundials de la música pianística de Pere Tintorer per a segell Unió Músics. La reedició de la discogràfica La ma de Guido el 2004 d’aquest CD va ser candidat al premi al millor intèrpret de música clàssica als “Premios de la música de la Academia de las Artes y las Ciencias de la música”. Ha actuat com a solista amb la Camerata “Sa Nostra”, Vlaamsee Academy, Orquestra Simfònica de Balears, Deutsch-Französische Kammerorquester i Kammerphillarmonie Baden-Württemberg, interpretant obres per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Chopin, Saint-Saens, Poulenc i Bartok.
Ha produït i participat a nombrosos concerts pedagògics: el 2001 “El carnaval dels animals” de C. Saint-Saëns. El 2004 el montatge de l’espectacle “Pere i el llop”de Prokofieff i des de 2006 les produccions d’òpera en català “La Flauta Màgica” i “Les noces de Figaro” de Mozart així com “El barber de Sevilla” de Rossini, “Hansel i Gretel” de Humperdicnck i “El cas dels 3 porquets” de Mozart han aconseguit un gran èxit entre els escolars de Balears. Ha guanyat diversos premis com a solista de piano i en música de cambra arreu de Balears.
Ha treballat amb cantants com Ainhoa Arteta, Sabina Puértolas, Ketevan Kemklidze, Eduardo Aladrén, Markus Schäfer, Klaus Mertens, Daniel Kirch, Zoran Todorovich, Ana María Sánchez, Enric Martínez-Castignani, Montserrat Martí-Caballé, Luis Santana, Cecilia Lavilla-Berganza, Assumpta Mateu, Lluís Sintes, Vicenç Esteve, David Cervera, Joan Garcia Gomà, Guiomar Cantó, Maia Planas, Montse Melero, Ulrich Wand, Frédérique Sizaret, Marisa Roca, Waltraud Mucher, José Manuel Sánchez, Antoni Lliteres, Joan Laínez, Inma Hidalgo, Joan Miquel Muñoz, Andrea Jiménez, Marta Bauzá, Margarita Rodríguez, Josep Miquel Ribot, Fanny Marí, Tomeu Bibiloni, Joana Llabrés, Antonio Aragón, etc.
En el terreny docent, ha estat professor de piano, de música de cambra i actualment d’acompanyament de cant del Conservatori Professional de Música de Mallorca des de 1996 i també profesor del Conservatori Superior de Música i Dansa de les illes Balears de 2005-09.