Assumpta Mateu – soprano 

M. Victòria Cortès – piano

Teatre Principal – Sala petita  11 d’ABRIL 21:00h. Preu: 10 €

Venda anticipada: www.servicaixa.com i taquilles del teatre. 971219696 de 17:30 a 21 h.

PROGRAMA

I

ROBERT SCHUMANN 
Der Nussbaum (Mosen) op.25, 3                                 ROBERT SCHUMANN 
Du bist wie eine Blume (Heine) op.25, 24
Liebeslied (Goethe) op.51, 5
Er ist’s (Mörike) op79, 24 
Meine Rose (Lenau) op. 90, 2
Requiem (anònim) op.90, 7

Set Lieder d’Elisabeth Kulmann op.104                 ROBERT SCHUMANN 
Mond, meiner Seele Liebling
Viel Glück zur Reise, Schwalben!
Du nennst mich armes Mädchen
Der Ziesig
Reich mir die Hand, o Wolke
Die letzten Blumen starben
Gekämpft hat meine Barke 

II

Cocorococ! (Carner)                                                  EDUARD TOLDRÀ
La zagala alegre ( Pablo de Jérica)                     
Madre, unos ojuelos vi (Lope de Vega)
Canticel (Carner)
Cançó de passar cantant (Segarra)

Poema en forma de canciones
(Campoamor)         JOAQUÍN TURINA
Dedicatoria
Nunca olvida…
Cantares
Los dos miedos
Las locas por amor

ASSUMPTA MATEU – soprano
Nascuda a Manresa, estudia violí, cant i l’especialitat d’òpera a Barcelona, segueix els estudis superiors de cant al Mozarteum de Salzburg i a Karlsruhe, i cursa l’especialitat de Lied amb Mitsuko Shirai i Hartmut Höll.
Guanyadora de diversos concursos internacionals de cant, com el de Köln (Alemanya), Jaume Aragall (Barcelona), Pedro La Virgen (Córdoba) o Tomás Alcaide (Portugal).
Des de la seva primera època d’estudiant treballa amb el pianista Francisco Poyato, amb qui ha configurat un dels duos de Lied més sòlids del país.
Entre els seus rols d’òpera destaquen la Poppea de L’Incoronazione di Poppea de Monteverdi, la Procri i la Filena  a Gli amori d’Apollo e di Dafne de Cavalli, la Grilletta a Lo Speziale de Haydn, Silberklang a Der Schauspieldirektor, Zerlina a Don Giovanni i Susanna a Le Nozze di Figaro de Mozart, Adina a L’Elisir d’Amore i Norina a Don Pasquale de Donizetti, Musetta a La Bohème de Puccini, Adele a Die Fledermaus de Strauss, Rosaura a El Giravolt de Maig de Toldrà, Isabel a L’Atlàntida de Falla o Blumenmädchen al Parsifal de Wagner.
Ha conreat també l’Oratori de totes les èpoques.
Ha estat convidada a cantar amb orquestres com la Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, la Simfònica del Liceu, la Sinfónica de Madrid, la de Radio Televisión Española, la de la Comunidad de Madrid, la Filarmónica de Bogotá, la Gulbenkian de Lisboa, l’Arcata Kammerorchester de Stuttgart, la Kölner Rundfunk Orchester, l’English Chamber Orchestra, l’Orquesta Barroca de Sevilla, l’Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra, l’Orquestra de Cadaqués o la Würtembergische Kammerorchester.
Entre les sales on ha actuat, el Palau de la Música, l’Auditori i el Liceu de Barcelona, el Teatro de la Zarzuela i l’Auditorio Nacional de Madrid, el Teatro de la Maestranza de Sevilla, l’Auditorio de Galicia, el Gran Teatro de Córdoba, el Teatro Calderón de Valladolid, el Théatre de l’Opera de Lille, l’Auditorio León de Greiff de Bogotá, la Liederhalle de Stuttgart, la Kölner Philharmonie, la Kaisersaal de Frankfurt, el Barbican Center de London o la Sala Nezahualcóyotl de Mèxic.
És professora de cant i de Lied a l’Escola Superior de Música de Catalunya.

M. VICTÒRIA CORTÈS – piano
Nasqué a Palma de Mallorca el 1972.Començà els estudis de piano amb Carme Cortès al Conservatori de les Balears, els perfeccionà amb Emili Muriscot, cursà els Grau Superior al Conservatori del Liceu de Barcelona amb el pianista Ramon Coll i rebé els consells de l’insigne pianista Imre Rohmann al Mozarteum de Salzburg. Habitualment realitza concerts a les Illes Balears (Auditòrium i Teatre Principal de Palma, com a solista a la temporada de l’Orquestra Simfónica de les Illes Balears al 1997 i 2000 i als festivals internacionals de Deià, Cel.la Chopin de Valldemossa, Antoni Lliteres d’Artà, de’s Plà de Mallorca, Concerts de Primavera d’Inca, Clásicos del Siglo XX, Festival d’Hivern, Hivern a Mallorca), Catalunya (Cripta Gaudí, Auditori de Caja Madrid, Auditori del Corte Inglés, Palau Moja i al Conservatori del Liceu), Àustria (Hochschule Mozarteum i Schloss Leopoldskron) i Bulgària (Festival de Primavera de Sofia). Ha actuat com a solista amb la Kammerphillarmonie Baden-Württemberg , l’Orquestra Simfònica de Balears i amb l’Orquestra Simfònica “Szene 90?, interpretant concerts per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Schumann, Liszt, Saint-Saens i Bartók. El 1994 obtingué el II premi del Concurs Internacional de piano d’Eivissa, el 1995 guanyà el III Concurs de Piano “Antoni Torrandell”. Dins el camp de la música de cambra ha realitzat una gran activitat acompanyant a personalitats musicals com Javier Bonet o Manuel Miján, així com treballant amb diverses agrupacions estables. D’entre aquestes destacar els dos CDs amb el duet Blanco-Cortès, l’enregistrament d’un CD amb primers enregistraments mundials de l’obra cambrística de Pere Tintorer amb el Trio Reger l’any 2000 i un altre CD amb la soprano Joana Llabrés dedicat a música de dones compositores contemporànies l’any 2002. Ha realitzat diversos concerts pedagògics arreu de Mallorca. Com a docent, ha estat durant tres anys professora acompanyant d’instrument. Actualment és profesora de repertori de cant al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.