Obres de J. S. Bach, C.P.E. Bach i G dall’Abaco

Christopher Coin – violoncel
Maria Tecla Andreotti – flauta

Esglèsia de Sant Felip Neri (Palma) 23 d’abril 20:00 h. Entrada 10€. Venda anticipada a Tot Clàssic, Casa Martí (Conservatori) i Musicasa Conservatori.

PROGRAMA

I

Dues invencions a dues veus J. S. BACH

Partita per a flauta sola
Allemande
Corrente
Sarabande
Bourrée angloise

Suite n. 6 per a violoncel sol
Prélude
Allemande
Courante
Sarabande
Gavottes
Gigue

II

Sonata per a flauta travessera sola C.P.E. BACH

Capriccio en sol per a violoncel sol G. DALL’ ABACO

Duos del Mikrokosmos i de For Children B. BARTOK

CHRISTOPHE COIN-Violoncel. Nascut a Caen el 1958, és un violoncelista, violagambista, director d’orquestra francès, fundador del Quartet Mosaïques i director artístic de l’Ensemble baroque de Limoges. Christophe Coin obté el 1974, als 16 anys, el primer premi de violoncel del Conservatoire national supérieur de musique et de danse de Paris, a la classe d’André Navarra. Se perfecciona amb Nikolaus Harnoncourt a Viena i amb Jordi Savall a la Schola Cantorum de Basel. Ha tocat amb Concentus Musicus de Viena, dirigit per Christopher Hogwood, amb qui enregistra les sonates en trio de Purcell, les sonates i els concerts de Vivaldi i els concerts de Haydn. El 1984, accompanya Rudolf Noureyev per la creació del seu solo sobre la Tercera Suite per violoncel sol de J.S. Bach. El mateix any, funda el Quatuor Mosaïques amb tres músics austríacs, Erich Höbarth, Andrea Bischof i Anita Mitterer, treballant tota l’obra de cambra de Haydn, Mozart, Schubert i Beethoven. Aquest treball en profunditat del Quartet s’extèn igualment a la musica francesa d’obres com Hyacinthe iLouis Emmanuel Jadin. Acompanyat per Patrick Cohen al pianoforte, el Quatuor Mosaïques ha enregistrat els quintets de Luigi Boccherini. El 1991, Christophe Coin pren la direció de l’Ensemble Baroque de Limoges amb el què explora les músiques dels segles XVII i XVIII. Participà en l’enregistrament de la música de la pel•lícula d’Alain Corneau Tous les Matins du Monde (César a la millor banda sonora) juntament amb Jordi Savall. És convidat com a director o solista per part de grans formacions. Igualment com a professor, Christophe Coin ha donat cursos de violoncel barroc i viola de gamba al Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris i a la Schola Cantorum de Basilea.

MARIA-TECLA ANDREOTTI – flauta travessera. Neix a Turin, Italia. Reb la « Bachelor of Art » en musica a l’Universitat de Stanford en California. El seu interès en el repertori barroc neix a a Strasbourg on estudia el clavecí al Conservatori a la classe d’Aline Zylberajch, i la flauta de bec a la classe de J.F. Alizon. Paral.lelament, reb classes de flauta traversera amb Philippe Suzanne a Paris. El 1986, obté el diploma de solista al Conservatoire Royal de la Haye a la classe de Barthold Kuijken. Flauta solista de l’Ensemble Baroque de Limoges amb el qual ha enregistrat nombrosos discs (música de cambra de Telemann, peces en concerts de Rameau,cantates de Bach,etc.) Regularment la sol.liciten per efectuar stages de formació continua de professors de conservatoris així com Master-class. La seva gran passió per la dansa barroce l’animà a crear el 2004, l’espectacle « Le Caprice des Passions » amb els ballarins Edith Lalonger i Gilles Poirier. El 2005, col.labora a la choreografia de Françoise Denieau sobre la partita per flauta de J.S. Bach a l’espectacle “Bach Suite” i el 2008 sobre el de “Maître à danser” que segueix el viatge imaginari a través d’Europe d’un mestre de dansa francès. És convidada regularment als “Bach Tage”(Leipzig,Freiberg,Salzburg 08) i enregistra, el 2006, les sonates per flauta de J.S. Bach amb el clavecinista Willem Jansen (“Reflexio” LABORIE Classique).