18 de setembre a les 20:30 PALAU DE CONGRESSOS D’EIVISSA

VENDA D’ENTRADES ONLINE:  https://www.4tickets.es/Euroclassics/public/janto/

VENDA ANTICIPADA: tendes Holiday a Santa Eulàlia (C/ San Jaime, 76. Tel 971330032) i Holi-Sports a Eivissa (Av. Ignacio Wallis, 5. Tel. 971390891)

20 de setembre a les 20:00 AUDITORI DE MANACOR

VENDA D’ENTRADES: TEATRE DE MANACOR: 971554549

PROGRAMA

PAISSATGES CÈLTICS
En les músiques d’Irlanda, Escocia & d’Anglaterra 1600-1800

Flowers of Scottish & Irish Melody
Archibald MacDonald of Keppoch Irisch
The Musical Priest / Scotch Mary Irisch
Caledonia’s Wail for Niel Gow Captain Simon Fraser (1816 Collection)
Lark in the Morning Traditionell Scottisch

Irish Landscapes
The Hills of Ireland
The Kid on the Mountain
The Rocky Road to Dublin
Morrison’s Jig

The Manchester Gamba Book 1640
A Pointe or Preludium – The Lancashire Pipes
The Pigges of Rumsey – Kate of Bardie

House of Glams (Glamor) 1746
The Cup of Tea – A Toy
Roslin Castle (in d)
The Flowers of Edinburg
Lament for the Death of his Second Wife Niel Gow (1727 – 1807)
The House in the Glen Traditionell Irisch

Apollo’s Banquet
The Hills of Lorne Charlie Hunter of Oban
The Wheels of the world Traditionell Irisch
Mr. Montford’s Farewell by Mr. Purcell (1701)
The Zear John Playford (1701)

Lord Moira’s Favourites
Abergeldie Castle Strathspey Dan R. MacDonald
Regents Rant Traditionell Schottisch
Crabs in the skillet (slow jig) Ryan’s Mammoth Collection (Boston, 1883)
Lord Moira’s Hornpipe Ryan’s Mammoth Collection (Boston, 1883)

The Donegal Humors
The Rover Reformed John Playford (1718)
Lady Mary Hay’s Scots Measure Traditionell Schottisch
Carolan’s Farewell Turlough O’ Carolan
Gusty’s Frolics Traditionell von Donegal

JORDI SAVALL
Viola da gamba soprano de Nicolas Chappuy (Paris 1750)
Lyra-viol (Viola baixa) de Barak Norman (London 1697)

Jordi Savall és una de les personalitats musicals més polivalents de la seva generació. Les seves activitats com a concertista, pedagog, investigador i creador de nous projectes, tant musicals com culturals, el situen entre els principals artífexs de l’actual revalorització de la música històrica demostrant que la música antiga no ha de ser necessàriament elitista i que interessa a un públic de totes les edats cada vegada més divers i nombrós. És fundador i director dels grups musicals Hespèrion XXI (1974), La Capella Reial de Catalunya (1987) i Le Concert des Nations (1989). Ha gravat més de 170 Cd’s, els últims anys sota el segell discogràfic Alia Vox (fundat per Montserrat Figueras i Jordi Savall el 1998). Les seves publicacions discogràfiques han rebut diversos premis i amb la seva participació en la pel·lícula d’Alain Corneau Tous les Matins du Monde(1991) ha rebut un Cèsar a la millor banda sonora. Entre les distincions rebudes destaquen: “Officier de l’Ordre des Arts et Lettres” (1988), la “Creu de Sant Jordi” (1990), “Membre d’honor del Konzerthaus” de Viena (1999), “Medalla d’Or” del Parlament de Catalunya (2003) i “Doctor Honoris Causa” per la Université Catholique de Louvain (2000), per la Universitat de Barcelona (2006) i per la Universitat d’Évora (2007).

L’any 2008 Jordi Savall fou nomenat “Ambaixador de la Unió Europea pel diàleg intercultural” i juntament amb Montserrat Figueras varen ser investits “Artistes per la Pau” dins del programa “Ambaixadors de bona voluntat” de la UNESCO. L’any següent fou nomenat novament “Ambaixador de l’any 2009 per la creativitat i la innovació” per la Unió Europea. Una de les darreres publicacions, el llibre-disc Jérusalem. La Ville des deux Paix: La Paix céleste et la Paix terrestre, ha estat acollit de forma extraordinària per la premsa nacional i internacional, i ha rebut el premi “Orhphée d’Or” de l’académie du disque lyrique 2008, el “Caecilia Prix 2008”, el “Schallplattenkritik 2009” i el “Midem Classical Awards 2010” com a millor disc de música antiga

 

L’any 2009 Jordi Savall rep el “Premi Nacional de Música” atorgat pel Consell Nacional de la Cultura i les Arts de Catalunya per la seva trajectòria professional i el llibre-disc Jerusalem, al mateix any que rep el premi “Händelpreis der Stadt Halle 2009” a Alemanya. Al 2010 ha rebut de la Real Academia de las Artes y las Ciencias-Premios de la Música el premi al “Millor Intèrpret de Música Clàssica” pel disc The Celtic Viol, i el mes de març de 2010 li ha estat atorgat el premi “Praetorius Musikpreis Niedersachsen 2010”, premi Praetorius de Música del Ministeri de Cultura i Ciència de la Baixa Saxònia en la categoria “Internationaler Friedensmusikpreis” (Premi Internacional de Música per la Pau) pel punt de trobada que impliquen les seves creacions musicals entre les tradicions cristiana, jueva i musulmana. El llibre-disc Dinastia Borgia. Església i Poder al Renaixement ha rebut recentment el premi “Grammy Award 2011” en la categoria “Best Small Ensemble Performance” i el premi al millor disc de música antiga 2011 atorgat pel jurat de l’International Classical Music Awards (ICMA).
Jordi Savall acaba de ser elevat a la categoria de “Commandeur des Arts et des Lettres” i “Chevalier” pel Ministeri de Cultura francés; i darrerament el prestigiós Premi Léonnie Sönning 2012, considerat el premi Nobel de la música. “Jordi Savall posa de manifest una herència cultural comuna infinitament diversa. És un home pel nostre temps” (The Guardian, 2011).