Auditori d’Alcúdia  16 d’AGOST 22:00 h. Preu: 25 €

Venda anticipada: Auditori d’Alcudia. 971897185
AVUI de 9 a 14 h i a partir de les 19:00

Programa: The spirit of the gambo

Tobias Hume: Musicall Humors (1605)
A Souldiers March
Captaine Hume’s Pavin
A Souldiers Galliard
Whoope doe me no harme
Harke, harke 

   

The Duke of Holstone’s Almaine 

My hope is decayed 

Good againe 

  

Loves farewell 

Beccus an Hungarian Lord 

A Souldiers Resolution 

  

Lessons for the Lyra-viol 

Coranto (Alfonso Ferrabosco) 

Why not here (Thomas Ford) 

La Cloche (John Playford) 

  

The Abergeldie Set 

Abergeldie Castle Strathspey (D.R. MacDonald) 

Regents Rant – Crabs in the skillet (Ryan’s Collection) 

Lord Moira’s Hornpipe (Ryan’s Mammouth Collection) 

  

The Lancashire Pipes 

A Pointe or Preludium – The Lancashire Pipes
The Pigges of Rumsey – Kate of Bardie
 

The Cup of Tea – A Toy
(Manchester Gamba Book, 1600-1660) 

Jordi Savall és una de les personalitats musicals més polivalents de la seva generació. Les seves activitats com a concertista, pedagog, investigador i creador de nous projectes, tant musicals com culturals, el situen entre els principals artífexs de l’actual revalorització de la música històrica demostrant que la música antiga no ha de ser necessàriament elitista i que interessa a un públic de totes les edats cada vegada més divers i nombrós. És fundador i director dels grups musicals Hespèrion XXI (1974), La Capella Reial de Catalunya (1987) i Le Concert des Nations (1989). Ha gravat més de 170 Cd’s, els últims anys sota el segell discogràfic Alia Vox (fundat per Montserrat Figueras i Jordi Savall el 1998). Les seves publicacions discogràfiques han rebut diversos premis i amb la seva participació en la pel·lícula d’Alain Corneau Tous les Matins du Monde (1991) ha rebut un Cèsar a la millor banda sonora. Entre les distincions rebudes destaquen: “Officier de l’Ordre des Arts et Lettres” (1988), la “Creu de Sant Jordi” (1990), “Membre d’honor del Konzerthaus” de Viena (1999), “Medalla d’Or” del Parlament de Catalunya (2003) i “Doctor Honoris Causa” per la Université Catholique de Louvain (2000), per la Universitat de Barcelona (2006) i per la Universitat d’Évora (2007). 

 L’any 2008 Jordi Savall fou nomenat “Ambaixador de la Unió Europea pel diàleg intercultural” i  juntament amb Montserrat Figueras varen ser investits “Artistes per la Pau” dins del programa “Ambaixadors de bona voluntat” de la UNESCO. L’any següent fou nomenat novament “Ambaixador de l’any 2009 per la creativitat i la innovació” per la Unió Europea. Una de les darreres publicacions, el llibre-disc Jérusalem. La Ville des deux Paix: La Paix céleste et la Paix terrestre, ha estat acollit de forma extraordinària per la premsa nacional i internacional, i ha rebut el premi “Orhphée d’Or” de l’académie du disque lyrique 2008, el “Caecilia Prix 2008”, el “Schallplattenkritik 2009” i el “Midem Classical Awards 2010” com a millor disc de música antiga 

 L’any 2009 Jordi Savall rep el “Premi Nacional de Música” atorgat pel Consell Nacional de la Cultura i les Arts de Catalunya per la seva trajectòria professional i el llibre-disc Jerusalem, al mateix any que rep el premi “Händelpreis der Stadt Halle 2009” a Alemanya. Al 2010 ha rebut de la Real Academia de las Artes y las Ciencias-Premios de la Música el premi al “Millor Intèrpret de Música Clàssica” pel disc The Celtic Viol, i el mes de març de 2010 li ha estat atorgat el premi “Praetorius Musikpreis Niedersachsen 2010”, premi Praetorius de Música del Ministeri de Cultura i Ciència de la Baixa Saxònia en la categoria “Internationaler Friedensmusikpreis” (Premi Internacional de Música per la Pau) pel punt de trobada que impliquen les seves creacions musicals entre les tradicions cristiana, jueva i musulmana. El llibre-disc Dinastia Borgia. Església i Poder al Renaixement ha rebut recentment el premi “Grammy Award 2011” en la categoria “Best Small Ensemble Performance” i el premi al millor disc de música antiga 2011 atorgat pel jurat de l’International Classical Music Awards (ICMA).