10 de juliol a les 20.00 h Palau de Congressos de Palma

VENDA D’ENTRADES ONLINE

VENDA ABONAMENT PUENTE-ARTETA-MENÉNDEZ-JAHO-PUÉRTOLAS

STREAMING MARCELO PUENTE

Marcelo Puente – tenor

M. Victòria Cortès – piano

PROGRAMA

“Donna non vidi mai “ aria de Des Grieux- Manon Lescaut de G. Puccini.

“Ch’ella mi creda “ aria de Dick Johnson – La Fanciulla del west, de Giacomo Puccini.

“E lucevan le stelle” aria de Cavaradossi- Tosca de G. Puccini.

“Nessun dorma “ aria de Calaf – Turandot de G. Puccini.

Intermezzo de Cavalleria Rusticana R. Leoncavallo

“O Paradis sorti de l’onde” aria de Vasco da Gama- L’Africaine” de Giacomo Meyerbeer.

“La fleur que tu m’ avais jetée” aria de Don José- Carmen de Georges Bizet.

Entr’acte de Carmen                    G. Bizet

“Rachel, quand du Seigneur” aria de Éléazar- La Juive de Jacques François Halévy.

“O souverain, o juge, o père” aria de Rodrigue – Le Cid de Jules Massenet

 Marcelo Puente - tenor 

 El tenor argentí Marcelo Puente està guanyant ràpidament el seu reconeixement com a important tenor lírico-spinto en teatres com el Royal Opera House, Covent Garden, Deutsche Oper Berlin, Oper Stuttgart, Teatro Colon de Buenos Aires, Hamburg State Opera, Théâtre Royal de la Monnaie a Brussel·les, Canadian Opera Company, Teatro de la Zarzuela de Madrid, State Opera Prague i diversos altres.
En l’actual temporada, Puente apareix com a Calaf a Turandot a l’Operapera de Vancouver, Paolo a Francesca da Rimini a l’Opera National du Rhin d’Estrasburg / Mulhouse, Don José a Opera Australia i Don Alvaro a La forza del destino al Semperoper de Dresden.
La temporada 2016/17, Puente va fer diversos debuts significatius: a la Royal Opera House, Covent Garden com a Pinkerton a Madama Butterfly, davant d’Ermonela Jaho i dirigida per Sir Antonio Pappano, a l’Opera Estatal d’Hamburg i al Théâtre Royal de la Monnaie de Brussel·les. en el mateix paper, a la Canadian Opera Company i a la Deutsche Oper am Rhein de Düsseldorf com a Cavaradossi a Tosca, a Amèrica del Nord com a Don José al Carmen per al Michigan Opera Theatre i al Japó en concerts de Carmen amb Charles Dutoit amb la NHK Orquestra a Tòquio. Puente va començar la seva temporada 2015/16 com a Manrico a Il Trovatore amb l’Òpera de Toulon i Pinkerton a Madama Butterfly amb l’opera Leipzig i l’ Opera de Göteborg. També va cantar Cavaradossi a Tosca l’estiu del 2015 al St. Margarethen Festival. Altres compromisos recents han inclòs Don José a Carmen a la Deutsche Oper Berlin, Rodolfo a La boheme amb Oper Stuttgart i el paper principal en una nova producció del Don Carlos de Verdi a l’ Operapera Estatal de Praga.
Puente va actuar com a Riccardo a Un ballo in maschera al Teatro Colon de la seva Argentina natal i Rodolfo a La boheme de Montevideo, Uruguai. També ha interpretat La boheme als teatres de Lucca, Pisa, Ravenna i Livorno, Macduff a Macbeth amb Opera de Lima i Cassio a Otello al Palau de les Arts Reina Sofía de València.
Marcelo Puente va estudiar al Conservatori de Còrdova i al Teatro Colón de Buenos Aires amb Renato Sassola. Altres funcions del seu repertori en desenvolupament inclouen Turiddu a Cavalleria Rusticana, Maurizio a Adriana Lecouvreur i Calaf a Turandot.

MARIA VICTÒRIA CORTÈS, piano

Nasqué a Palma de Mallorca el 1972.Començà els estudis de piano amb Carme Cortès al Conservatori de les Balears, els perfeccionà amb Emili Muriscot, cursà els Grau Superior al Conservatori del Liceu de Barcelona amb el pianista Ramon Coll i rebé els consells de l’insigne pianista Imre Rohmann al Mozarteum de Salzburg. Ha realitzat concerts a les Illes Balears (Auditòrium i Teatre Principal de Palma, com a solista a la temporada de l’Orquestra Simfónica de les Illes Balears al 1997 i 2000), Catalunya, València, Àustria, Itàlia, Mèxic, Perú, Bulgària…Ha actuat com a solista amb la Kammerphillarmonie Baden-Württemberg , l’Orquestra Simfònica de Balears i amb l’Orquestra Simfònica “Szene 90”, interpretant concerts per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Schumann, Liszt, Saint-Saens i Bartók. El 1994 obtingué el II premi del Concurs Internacional de piano d’Eivissa, el 1995 guanyà el III Concurs de Piano “Antoni Torrandell”

Entre els seus enregistraments cal destacar els dos CDs amb el duet Blanco-Cortès, l’enregistrament d’un CD amb primers enregistraments mundials de l’obra cambrística de Pere Tintorer amb el Trio Reger l’any 2000 i un altre CD amb la soprano Joana Llabrés dedicat a música de dones compositores contemporànies l’any 2002. També recentment ha enregistrat cançons de Baltasar Samper amb el tenor José Manuel Sánchez.

Fa més de dèu anys que és professora de repertori de cant al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.

Els darrers anys s’ha especialitzat com a pianista repertorista, treballant a la preparació d’òperes adaptades pel públic infantil (Hansel i Gretel, La flauta màgica, El barber de Sevilla, Les noces de Figaro), en format amb acompanyament de piano (Tosca, Don Carlo), preparant les òperes de les Temporades del Teatre Principal (Carmen, Die Zauberflöte, Rigoletto, La Traviata), treballant en aquestes amb noms tan importants de la lírica com Carlos Álvarez, Josep Bros, Silvia Vázquez i amb la direcció de José Maria Moreno,Martin Fischer_Diskau o Pablo Mielgo.

Realitza habitualment concerts amb cantants solistes tant de cançó com d’òpera i oratori.

Actualment és professora de repertori de cant al Conservatori Professional de música i dansa de Mallorca.