Venda online
Venda física: Club Pollença i Bodegas José L. Ferrer
PROGRAMA
D’AMOR…
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
Crudel perche fin ora (Bodas de Fígaro)
La ci darem la mano (Don Giovanni)
…I DE VI…
Giacomo Gotifredo Ferrari (1763-1842)
Or di Bacco son seguace
… AMB AMOR,
Félix Mendelssohn (1809-1847)
Abendlied
Wasserfahrt
I AMB VI…
Gustav Mahler (1860-1911)
Trost im Un glück (das Knaben Wunderhorn).
¡DE L’AMOR…
Charles Gounod (1818-1893)
D’un coeur qui t’aime
…A LA DISBAUXA!
Jacques Offenbach (1819-1880)
Duet de la mosca (Orféo en los infiernos)
F. Campana (1819-1882)
La Fête
A L’AMOR I AL BON VI!
Gaetano Donizetti (1797-1848)
Pronta io son (Don Pasquale)
Gioachino Rossini (1792-1898)
Duetto buffo di due gatti
Giulio Alary (1814-1891)
Viva Bacco ed amor
Gaetano Donizetti (1797-1848)
I Bevitori
Cecilia Lavilla Berganza – soprano
Vaig tenir la fortuna de néixer submergida en Música, envoltada de la seva bellesa i excel·lència.
D’aquí també la meva passió pel ball, el teatre i l’art en general, tot això present en la meva formació plena de magnífiques experiències. Els estudis de disseny d’interiors em van portar a “guanyar-me la vida” en la meva joventut i a endinsar-me en el món de l’art.
Amb una mica més de maduresa vaig poder albirar la possibilitat de provar el cant. Va ser Isabel Penagos qui va posar el motor en marxa amb molt coneixement i paciència, mentre el meu pare, Félix Lavilla, es deixava l’ànima en les classes de repertori per llegar-me tota la seva experiència i genialitat; i en els últims anys un intens treball de Lied al costat de Manuel Cid. Tot amanit amb la saviesa i mestratge de la meva mare, Teresa Berganza, obstinada en aquesta prova de força.
Vaig poder absorbir música espanyola fins a les entranyes, de tots els territoris i èpoques, que considero genial en molts conceptes i de la qual em sento part per tot el que he pogut aprendre d’ella i amb ella però també grans dosis de cançó francesa, anglesa, italiana, Lied, oratoris … i poc a poc la música de cambra va esdevenir la base de la meva activitat.
Al costat de la meva mare, en recitals de duos, vaig aprendre molt més de la veu, la música, els estils i el lliurament.
Acompanyada per les mans i ensenyaments de grans pianistes com Félix Lavilla i Juan Antonio Álvarez Parejo entre d’altres, i actualment per Miguel Ituarte, he pogut interpretar programes de molt diferents estils i recórrer un repertori de cambra enriquidor.
En el camí grans trobades amb altres músics com Tu-Shi Ciao, al costat de qui vaig formar un singular duo de veus i guitarra romàntica amb molt d’èxit. En aquests últims anys també he compartit música i escenaris amb grans guitarristes com Gerardo Arriaga o Miguel Trápaga.
Al costat del Quartet Diapente, sempre buscant nous repertoris i experiències, hem pogut interpretar i estrenar interessants obres clàssiques i contemporànies.
Algunes obres d’oratori en el meu recorregut: Stabat Mater de Pergolesi, Requiem de Mozart, Petitte Messe Solennelle de Rossini, Stabat Mater de Orban … van acompanyar moments molt importants de la meva vida.
No moltes òperes però, totes les que van ser, em van permetre compartir amb grans músics i equips produccions molt interessants i entranyables: a Sevilla el “Pastorcito” del Tannhäuser de Wagner, a Jerez la Flauta Màgica de Mozart, Manon Lescaut de Massenet i Carmen de Bizet, la “Despina” de Cosi fan Tutte de Mozart, Don Quixote de Manuel García, l’Ottavia ristituita al tron de D. Scarlatti i diversos espectacles de Tonadillas …
Entre els meus enregistraments: obra de Víctor Carbajo, obra integral per a veu i piano de Félix Lavilla al costat de Josu Okiñena, El Mestre de ball i altres tonades al costat del Ensemble Elyma i diversos enregistraments de recitals en directe.
I sempre buscant nous reptes al servei de la música i la cultura: tot un privilegi per a mi.
Luís Santana – baríton
És un dels més respectats del panorama líric espanyol és especialista en Rossini i en cançó de cambra espanyola.
Ha actuat a les millors sales de concert i teatres d’Espanya. També ha realitzat concerts memorables a les principals catedrals davant els Reis d’Espanya i ha estat convidat a cantar al costat del llegendari Orfeó Donostiarra en presència de Sa Majestat la Reina Sofia.
Ha format part dels concerts Homenatges a Victòria dels Àngels, Teresa Berganza, Cristóbal Halffter, Antón García Abril i Pedro Lavirgen. Ha realitzat gires amb Nati Mistral i Paco Valladares
Ha cantat en la inauguració de “Les Edats de l’Home “de Toro i Cuellar al costat de Ainhoa Arteta, així com en la inauguració de la tardor musical Soriano i el Festival Internacional de Ubeda, Festival “Trobades amb Rosa Torrespardo “.
Juntament amb Paloma Gómez Borrero, ha realitzat actuació per totes les fundacions de Santa Teresa de Jesús, a les ciutats Roma, Milan, Nàpols, Pescara, Torino, Catània, Com, Parma, Bologna, Modena, Toulon, París, Viena, Lisboa,
Kíev, Lviv, Donetks, Odessa, Londres, Moscou, Sofia, Bucarest, Frankfurt, Berlín.
Ha interpretat diversos rols d’òpera com Malatesta, Fígaro, Sharpless, Germont, Belcore, Tinent Morales, Enrico, Marcello, Pin, Tio Salvaor, Dandini, Taddeo, entre d’altres.
L’han dirigit les batutes més prestigioses, ha compartit escena amb els més grans cantants espanyols i estrangers, i compositors de la talla d’Antón García Abril, Cristobal Halffter, Miquel Ortega, Miquel Manzano, Juan Duran, Javier Centeno, Santiago Baez, David Rivas, Ernesto Monsalve, Manuel Comesaña, Manuel Millan, Jesus Legido, Victor Carvajo, i un llarg etc …. Han escrit per a la seva veu.
En l’actualitat té un recital amb el periodista Luis del Olmo sobre Miguel Hernández, i amb motiu del 120 aniversari de Federico García Lorca prepara una gira juntament amb Ian Gibson.
En el seu afany de recuperació de músiques perdudes ha fet al costat d’Antonio López la integral de veu i piano d’Antonio José i Federico García Lorca, així com la integral de cançons de Zorrilla i Campoamor.
Ha gravat dos discos, un sobre temes de la seva Castella de l’Ànima, i un altre de cançons amb textos de Santa Teresa de Jesús.
Posseeix la medalla d’or “Artista Prokofiev” de la casa natal del compositor, així com la medalla de plata dels amics de l’Òpera de Lleida.
FRANCESC BLANCO – piano
Nascut a Palma de Mallorca el 1970.Va començar els estudis de piano al Conservatori de Balears i el 1993 finalitzà el Grau Superior de piano amb les màximes qualificacions al Conservatori de València, després d’estudiar amb Emili Muriscot a Palma i amb Ramon Coll al Conservatori del Liceu de Barcelona. Posteriorment cursà estudis de perfeccionament amb Imre Rohmann durant dos anys al Mozarteum de Salzburg. Ha realitzat nombrosos concerts tant com a solista o en distintes agrupacions de cambra, posant esment els darrers anys al repertori per a piano a quatre mans i dos pianos actuant a les Illes Balears (Auditorium i Teatre Principal de Palma, solista a les temporades de l’Orquestra Simfònica de Balears en 1994, 1997 i 2000, i a gairebé tots els festivals de música clàssica de Balears: Festival d’Hivern, Concerts a l’Herba, Festival Internacional de Deià, Festival Internacional Antoni Lliteres, Festival Internacional d’Eivissa, Clásicos del Siglo XX de la Fundació March, Cel.la F. Chopin de Valldemossa, Serenates d’Estiu de Son Servera, Setmana de Música de Felanitx, Concerts de Primavera d’Inca), Catalunya (Auditori de Caja Madrid, Cripta Gaudí, Auditori d’Horta-Guinardó, Ajuntament i Mercat de Música de Vic) , Itàlia (Associació F. Chopin de Caserta i Gira per Umbria), Àustria (Mozarteum i Schloss Leopoldskron de Salzburg) i Alemanya (gira amb la Deutsch-Französische Kammerorquester), Festival de primavera de Sofia (Bulgaria), Festival Carniola i Festival Tartini d’Slovènia. Ha enregistrat per a Ràdio Nacional, Catalunya Música i TVE-Balears i com a integrant del duet Blanco-Cortès ha editat dos Compact-Disc. El primer per al segell ONA Digital, amb primers enregistraments mundials d’obres de Tintorer, Samper, Mas Porcel i Guinovart i el segon amb obres per a piano sol i la primera edició mundial de l’integral per a piano a quatre mans de F. Chopin per a segell Unió Músics. Ha enregistrat un CD amb primers enregistraments mundials de la música pianística de Pere Tintorer per a segell Unió Músics. La reedició de la discogràfica La ma de Guido el 2004 d’aquest CD va ser candidat al premi al millor intèrpret de música clàssica als “Premios de la música de la Academia de las Artes y las Ciencias de la música”. Ha actuat com a solista amb la Camerata “Sa Nostra”, Vlaamsee Academy, Orquestra Simfònica de Balears, Deutsch-Französische Kammerorquester i Kammerphillarmonie Baden-Württemberg, interpretant obres per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Chopin, Saint-Saens, Poulenc i Bartok.
Ha produït i participat a nombrosos concerts pedagògics: el 2001 “El carnaval dels animals” de C. Saint-Saëns. El 2004 el montatge de l’espectacle “Pere i el llop”de Prokofieff i des de 2006 les produccions d’òpera en català “La Flauta Màgica” i “Les noces de Figaro” de Mozart així com “El barber de Sevilla” de Rossini, “Hansel i Gretel” de Humperdicnck i “El cas dels 3 porquets” de Mozart han aconseguit un gran èxit entre els escolars de Balears. Ha guanyat diversos premis com a solista de piano i en música de cambra arreu de Balears.
Ha treballat amb cantants com Ketevan Kemklidze, Eduardo Aladrén, Markus Schäfer, Zoran Todorovich, Ana María Sánchez, Enric Martínez-Castignani, Assumpta Mateu, Lluís Sintes, Vicenç Esteve, Maia Planas, Montse Melero, Ulrich Wand, Frédérique Sizaret, Marisa Roca, Waltraud Mucher, Josep Miquel Ribot, Fanny Marí, Tomeu Bibiloni, Joana Llabrés, Antonio Aragón, etc.
En el terreny docent, ha estat professor de piano, de música de cambra i actualment d’acompanyament de cant del Conservatori Professional de Música de Mallorca des de 1996 i també profesor del Conservatori Superior de Música i Dansa de les illes Balears de 2005-09.