VINE EN TRANSPORT PÚBLIC  O COMPARTEIX EL TRANSPORT PRIVAT
Te recomanam la línia circular de l’EMT a Palma 

MANUEL FUENTES – BAIX
Primer premi, premi millor cantant espanyol i premi del públic al Concurs Internacional Alfredo Kraus 2019
Premi Plácido Domingo al millor cantant espanyol, Premi Festival Castell de Peralada i Premi Ferrer-Salat al Concurs Tenor Viñas 2020
MARIA CABALLERO – SOPRANO
FRANCESC BLANCO – PIANO
1 de juliol a les 20.00 Pati del Museu de Mallorca, Palma

VENDA D’ENTRADES PALMA
2 de juliol a les 20.00 Claustre de sant Domingo, Pollença

VENDA D’ENTRADES POLLENÇA

PROGRAMA

In diesen heil’gen Hallen de La flauta màgica   W. A. Mozart

La ci darem la mano de Don Giovanni    W. A. Mozart

La calunnia del Barbiere di Siviglia   G. Rossini

Vals   M. Escalas

Il lacerato spirito de Simon Boccanegra   G. Verdi

En un país de fábula de “La tabernera del puerto” P. Sorozábal

Despierta negro de La tabernera del puerto P. Sorozábal

Mi barca de La galeota S. Codina

Habanera   P. Tintorer

Lo que diu una cançó   Costa i LLobera-Miquel Capllonch

Moonriver  H. Mancini

The impossible Dream de The man from La Mancha   D. Wasserman

Duo de Felipe y Mari Pepa de La Revoltosa   R. Chapí

Manuel Fuentes – baix
Manuel Fuentes és nascut a Crevillent (Alacant) l’any 1996. Reb classes de tècnica vocal, repertori i formació musical de la mà del tenor D. José Sempere Belso, i cursa estudis privats de llenguatge, harmonia i piano amb Francisca García, catedràtica de Conservatori a Alacant, Elx i Elda.

Ha rebut classes magistrals per part de grans cantants com Ana María Sanchez, Mariella Devia, Dolora Zajick, Sonia Ganassi, Carlos Álvarez o Ruggero Raimondi.

L’any 2019 es posiciona com a tricampió del VII Concurso Internacional de Canto de Alfredo Kraus: Primer Premi, Premi del Públic i Premi al millor cantant de nacionalitat espanyola. El 2020 es proclama guanyador del Premi Plácido Domingo al millor cantant espanyol, Premi Festival Castell de Peralada i Premi Ferrer-Salat al 57è Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas.

El mateix any debuta al Teatro de la Zarzuela (Madrid) amb “Farinelli” de Tomás Bretón. Dins la seva trajectòria com a cantant d’òpera hi podem trobar rols com Ferrando (Il Trovatore), Sparafucile (Rigoletto), Colline (La Bohème), Sam (Un Ballo in Maschera), Giorgio Valton (I Puritani); els quals ha representat dins grans teatres del territori espanyol.

Actualment els seus compromisos musicals són: Concert a Ljubljana Festival (Eslovenia), La Bohème al Palau de les Arts de Valencia, Ernani al Teatro Campoamor d’Oviedo… entre molts altres a determinar.

Maria Caballero – soprano
Neix a Palma l’any 2000 i als 5 anys inicia els seus estudis musicals a l’Escola de Música de Son Ferriol, especialitzant-se en flauta travessera. Posteriorment cursa el Grau Elemental i el Grau Professional de flauta al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca. Als 13 anys comença a rebre classes de Tècnica Vocal amb la professora Margalida Ripoll. Dos anys més tard entra a cursar el Grau Professional de Cant amb Antoni Aragón i Francesc Blanco.
Ha rebut classes magistrals de cantants com David Menéndez i Ketevan Kemoklidze.
Forma part del Cor Titular del Teatre Principal des dels 15 anys, amb qui ha participat també com a solista a òperes, concerts i altres representacions. També va formar part de la Capella de Música de La Seu durant dos anys, on ha estat solista en nombroses ocasions. Ha estat convidada com a cantant solista a concerts benèfics de la Capella de Música de Santa Eulàlia, esdeveniments a la Parròquia Ntra. Sra. del Carme, concerts amb l’Orfeó Balear entre molts altres esdeveniments.
FRANCESC BLANCO – piano
Nascut a Palma de Mallorca el 1970.Va començar els estudis de piano al Conservatori de Balears i el 1993 finalitzà el Grau Superior de piano amb les màximes qualificacions al Conservatori de València, després d’estudiar amb Emili Muriscot a Palma i amb Ramon Coll al Conservatori del Liceu de Barcelona. Posteriorment cursà estudis de perfeccionament amb Imre Rohmann durant dos anys al Mozarteum de Salzburg. Ha realitzat nombrosos concerts tant com a solista o en distintes agrupacions de cambra, posant esment els darrers anys al repertori per a piano a quatre mans i dos pianos actuant a les Illes Balears (Auditorium i Teatre Principal de Palma, solista a les temporades de l’Orquestra Simfònica de Balears en 1994, 1997 i 2000, i a gairebé tots els festivals de música clàssica de Balears: Festival d’Hivern, Concerts a l’Herba, Festival Internacional de Deià, Festival Internacional Antoni Lliteres, Festival Internacional d’Eivissa, Clásicos del Siglo XX de la Fundació March, Cel.la F. Chopin de Valldemossa, Serenates d’Estiu de Son Servera, Setmana de Música de Felanitx, Concerts de Primavera d’Inca), Catalunya (Auditori de Caja Madrid, Cripta Gaudí, Auditori d’Horta-Guinardó, Ajuntament i Mercat de Música de Vic) , Itàlia (Associació F. Chopin de Caserta i Gira per Umbria), Àustria (Mozarteum i Schloss Leopoldskron de Salzburg) i Alemanya (gira amb la Deutsch-Französische Kammerorquester), Festival de primavera de Sofia (Bulgaria), Festival Carniola i Festival Tartini d’Slovènia. Ha enregistrat per a Ràdio Nacional, Catalunya Música i TVE-Balears i com a integrant del duet Blanco-Cortès ha editat dos Compact-Disc. El primer per al segell ONA Digital, amb primers enregistraments mundials d’obres de Tintorer, Samper, Mas Porcel i Guinovart i el segon amb obres per a piano sol i la primera edició mundial de l’integral per a piano a quatre mans de F. Chopin per a segell Unió Músics. Ha enregistrat un CD amb primers enregistraments mundials de la música pianística de Pere Tintorer per a segell Unió Músics. La reedició de la discogràfica La ma de Guido el 2004 d’aquest CD va ser candidat al premi al millor intèrpret de música clàssica als “Premios de la música de la Academia de las Artes y las Ciencias de la música”. Ha actuat com a solista amb la Camerata “Sa Nostra”, Vlaamsee Academy, Orquestra Simfònica de Balears, Deutsch-Französische Kammerorquester i Kammerphillarmonie Baden-Württemberg, interpretant obres per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Chopin, Saint-Saens, Poulenc i Bartok.
Ha produït i participat a nombrosos concerts pedagògics: el 2001 “El carnaval dels animals” de C. Saint-Saëns. El 2004 el montatge de l’espectacle “Pere i el llop”de Prokofieff i des de 2006 les produccions d’òpera en català “La Flauta Màgica” i “Les noces de Figaro” de Mozart així com “El barber de Sevilla” de Rossini, “Hansel i Gretel” de Humperdicnck i “El cas dels 3 porquets” de Mozart han aconseguit un gran èxit entre els escolars de Balears. Ha guanyat diversos premis com a solista de piano i en música de cambra arreu de Balears.
Ha treballat amb cantants com Ainhoa Arteta, Sabina Puértolas, Ketevan Kemklidze, Eduardo Aladrén, Markus Schäfer, Klaus Mertens, Daniel Kirch, Zoran Todorovich, Ana María Sánchez, Enric Martínez-Castignani, Montserrat Martí-Caballé, Luis Santana, Cecilia Lavilla-Berganza, Assumpta Mateu, Lluís Sintes, Vicenç Esteve, David Cervera, Joan Garcia Gomà, Guiomar Cantó, Maia Planas, Montse Melero, Ulrich Wand, Frédérique Sizaret, Marisa Roca, Waltraud Mucher, José Manuel Sánchez, Antoni Lliteres, Joan Laínez, Inma Hidalgo, Joan Miquel Muñoz, Andrea Jiménez, Marta Bauzá, Margarita Rodríguez, Josep Miquel Ribot, Fanny Marí, Tomeu Bibiloni, Joana Llabrés, Antonio Aragón, etc.
En el terreny docent, ha estat professor de piano, de música de cambra i actualment d’acompanyament de cant del Conservatori Professional de Música de Mallorca des de 1996 i també profesor del Conservatori Superior de Música i Dansa de les illes Balears de 2005-09.