25 de setembre a les 20:00

Pati de l’Arxiu del Regne de Mallorca

TICKETS ONLINE


Maia Planas – Maria Casado – Inma Hidalgo

M. Victòria Cortès – piano

Amb la col.laboració del Cor Minuet . Dir. Sofia Domènech

PROGRAMA

Cançó italiana
Mamma C. A. Bixio
Non t’amo piú F. P Tosti
Il barcaiolo.     Donizetti
O sole mio E. di Capua

Cançó espanyola / sarsuela
Cantares.   Turina
Todas las mañanicas G. Giménez
Granada A. Lara

Òpera

Via resti servita W. A. Mozart

O mio babbino caro G. Puccini
Io son l’unille ancella A. Cilea
Quel guardo il cavaliere G. Donizetti
Donde lieta uscí G. Puccini
Nessun dorma G. Puccini

MAIA PLANAS – soprano
Nascuda a Palma de Mallorca, comença els seus estudis de cant amb Marisa Roca. Continua la seva formació a càrrec de la mezzosoprano Sylvia Corbacho. Obté el títol Professional de Cant pel Conservatori de Música i Dansa de les Illes Balears. Cursa estudis superiors de cant a la Hochschule für Musik Köln a Alemanya amb Edda Moser i Arthur Janzen.
Cal destacar la participació en produccios com el Lobgesang de Mendelssohn, el Magnificat de Bach al Palau de la Música Catalana, la Missa Nelson de Haydn a l’Auditori Josep Carreres de Vilaseca, la Novena Simfonia de Beethoven al Teatre Grec de Barcelona així com el Messiah de Händel a Saint André (França).
Fou membre del grup vocal de la “Junge Kammeroper Köln” a Alemanya durant les temporades 2001 i 2002. Participa en les produccións del Gran Teatre del Liceu per al públic familiar, “La Ventafoncs”, “Hansel i Gretel”, “La Primera Cançó” i la recent estrenada “Guillem Tell”. Ha participat com a solista a les òperes Carmen de Bizet (2012), Tourandot de Puccini (2013 i 2014) i Rigoletto de Verdi (2014) organitzades pel Teatre Principal de Palma.

INMA HIDALGO. Soprano

Nascuda a Barcelona, va començar la seva formació musical i teatral com a corista en 2002 ingressant a la “Fundació del Teatre Principal de Palma” com a membre del Cor Juvenil i de l’Aula Teatral amb el professor Carles Pujols. Des del 2005 fins al 2016, continua com a membre del “Cor Titular del Teatre Principal” col·laborant dins de la Temporada d’Òpera i Sarsuela del teatre en títols com: Il trovatore, Aida, Otello, La Traviata i Rèquiem de Verdi / La Boheme, Madama Butterfly, Turandot, Tosca i Suor Angelica de G. Puccini / Norma de Bellini / Les Peucheurs de Perles i Carmen de Bizet / Cavalleria Rusticana de P. Mascagni / i Pagliacci de Leoncavallo / Faust de Gounod / Eugene Onegin de Txaikovski / Doña Francisquita de A. Vives / Luisa Fernanda de F. M Torroba / Stabat Matter de Rossini / Rèquiem de Mozart / Fantasia Coral i Novena Simfonia de Beethoven / El Messias de Händel / Cantata Rua Fosca de Miquel Brunet.
Diplomada en Magisteri Musical per la universitat de la UIB, va estudiar Grau Mitjà en Cant al Conservatori Professional de Musica i Dansa de Palma, amb la professora Joana Llabrés, obtenint el “Premi Fi de Grau en Cant”, i Grau Superior en Cant a al Conservatori Superior de les Illes Balears amb el professor Josep Miquel Ribot. A més, ha rebut classes magistrals de Josep Bros, Michelle Wegwart, Jane Robinson, Amellia Felle, Maria Pavone, Gustav Djupsjöbacka i Barbara Frittoli.

Com a solista, ha interpretat el paper de Page a l’òpera “Rigoletto” de Verdi, Rosita a “Luisa Fernanda” de FM Torroba, Encarna a “La Revoltosa” de R. Chapí, Irene a “Doña Francisquita” de A. Vives, primera Dama a “la Flauta Màgica” de WA Mozart sota la direcció de Martin Fischer-Dieskau i Francisco López, Rowan a “El petit escuraxemeneies” de B. Britten, Anna en “Nabucco” de Verdi sota la direcció de Óliver Díaz, i Clotilde a “Norma” de Bellini sota la direcció d’Andrés Salado i Suma sacerdotessa en “Aida” de Verdi interpretat a Pavia i a Milà.
En format familiar, ha interpretat els rols de Marcellina a “Les Noces de Fígaro” de W.A. Mozart, Mare / Bruixa en “Hansel i Gretel” de Humperdinck i “El cas dels 3 porquets” amb la companyia Euroclàssics. Va interpretar l’obra “Harmonia Caelestis” de Pal Esterhazy dirigida per Irina Capriles, “Magnificat” de J. Rutter sota la direcció de Fernando Marina i “Vom Goldenen Horn” de J. Rheinberger amb la Fundació Studium Aureum sota la direcció de Carles Ponseti.
Ha col·laborat com a solista al “Festival Música Mallorca” interpretant “La Fantasia Coral” de Beethoven, sota la direcció de José María Moreno, al Teatre Principal de Palma, Teatre de Brandenburg i Philarmonica de Berlín. Ha interpretat fragments de l’òpera “Carmen” de Bizet en versió concert, en el paper de Mercedes, el Teatre Pirncipal de Palma i Teatre de Ausburgo sota la direcció de Heia Domonkos.

A més, és membre de la “SIAA Foundation” amb la qual ha tingut l’oportunitat de cantar en “Grand Hall” del Conservatori Txaikovski de Moscou sota la direcció d’Arthur Arnold, en la “Òpera Nacional de Letònia” amb el mestre Martins Ozolins, al “Livings Arts Center” de Toronto, a la “Casa da Musica” de Porto costat de l’Orquestra do Atlantico i en el “Teatre Campoamor” d’Oviedo sota la direcció de Jose Maria Moreno.

MARIA CASADO – soprano

Soprano nascuda i resident a Palma de Mallorca. Especialitzada en repertori italià, ha interpretat Gilda, Violetta, Norina o Adina, entre d’altres.

Entre els seus propers compromisos hi trobem vàries produccions de “Il Barbiere di Siviglia” de G. Rossini en el rol de Rosina, que ja ha cantat en diferents oportunitats. Ha debutat el rol de Violetta de “La Traviata” de G. Verdi durant aquest 2019 cantant-lo a Àustria, Itàlia i França. També Marie de “La Fille du Régiment” de G. Donizetti, el passat maig a Andorra.

Ha estat Finalista en la XXI edició (2018) del prestigiós Concurso Internacional de Canto Lírico Ciudad de Trujillo (Perú). Ha obtingut el 2º Premi en el III Concurso Internacional de Canto “Un Futuro DEARTE” (2016), convocat pel Festival Ópera de Medinaceli (Espanya).

Formació musical:

En el 2004 finalitza els seus estudis al Conservatori Municipal de Música de Barcelona obtenint la Menció d’Honor de Cant. Continuà els seus estudis treballant tècnica vocal amb la Mtra Ana Mª González i de repertori amb el Mtre Enrique Ricci. Actualment segueix formant-se amb el Mtre Riccardo Serenelli, reputat coach vocal, repertorista i director d’orquestra amb una interessant trajectòria internacional.

Masterclass: Nancy Argenta, Gerd Türk, Sylvia Geszty, Cheryl Studer, Elio Orciuolo, Chris Merritt…

Rols debutats:

Violetta (La Traviata, G. Verdi)

Lola (Cavalleria Rusticana, P. Mascagni)

Giannetta (L’Elisir d’Amore, G. Donizetti)

Marie (La Fille du Régiment, G. Verdi)

Rosina (Il Barbiere di Siviglia, G. Rossini)

Gretel (Hänsel und Gretel, E. Humperdinck)

Adina (L’Elisir d’Amore, G. Donizetti)

Micaela (Carmen, G. Bizet)

Rita (Rita, G. Donizetti)

Cleodolinda (Jordi i el Leviatà, A. Fajardo)

Anna/Giannetta (El Màgic Elisir, A. Demestres*)

Gilda (Rigoletto, G. Verdi)

Norina (Don Pasquale)

Annina (La Traviata, G. Verdi)

Suor Dolcina (Suor Angelica, G. Puccini)

Susanna (Le Nozze di Figaro, W. A. Mozart)

Giovanna (Rigoletto, G. Verdi)

Contessa (Le Nozze di Figaro, W. A. Mozart)

Viena, ÀUSTRIA – 10/2019

Saillagouse, FRANÇA – 08/2019

Monteprandone, ITÀLIA – 02/2019

Gigli Opera Festival” – Recanati, ITÀLIA – 07/2019

Camerano, ITÀLIA – 07/2019

Andorra Lírica” – Sant Julià de Lòria, ANDORRA – 05/2019

Teatro Giuseppe Gasparrini” – Appignano, ITÀLIA – 03/2019

Nits Culturals” – Sant Pere Sallavinera, Barcelona – 07/2016

Andorra Lírica” – Sant Julià de Lòria, ANDORRA – 02/2019

Londres, UK – 09/2018

Filanda Festival” – Senigallia, ITÀLIA – 08/2018

Gigli Opera Festival” – Recanati, ITÀLIA – 08/2017

Londres, UK – 06/2017

Òpera de Sarrià” – Barcelona – 11/2016

Arbúcies, Girona – 05/2017 *Estrena absoluta

Òpera de Sarrià” – Barcelona – 11/2015 *Estrena absoluta

Òpera d’Igualada” – Barcelona – 07/2015

Santanyí Opera Festival – Mallorca – 09/2013

Teatre Principal de Palma – Mallorca – 07/2011

Teatre Principal de Palma – Mallorca – 03/2011

Euroclassics” – Mallorca – 05/2010

Teatre Principal de Palma – Mallorca – 05/2010

Euroclassics” – Mallorca – 03/2009

MARIA VICTÒRIA CORTÈS, piano

Nasqué a Palma de Mallorca el 1972.Començà els estudis de piano amb Carme Cortès al Conservatori de les Balears, els perfeccionà amb Emili Muriscot, cursà els Grau Superior al Conservatori del Liceu de Barcelona amb el pianista Ramon Coll i rebé els consells de l’insigne pianista Imre Rohmann al Mozarteum de Salzburg. Habitualment realitza concerts a les Illes Balears (Auditòrium i Teatre Principal de Palma, com a solista a la temporada de l’Orquestra Simfónica de les Illes Balears al 1997 i 2000 i als festivals internacionals de Deià, Cel.la Chopin de Valldemossa, Antoni Lliteres d’Artà, de’s Plà de Mallorca, Concerts de Primavera d’Inca, Clásicos del Siglo XX, Festival d’Hivern, Hivern a Mallorca), Catalunya (Cripta Gaudí, Auditori de Caja Madrid, Auditori del Corte Inglés, Palau Moja i al Conservatori del Liceu), Àustria (Hochschule Mozarteum i Schloss Leopoldskron) i Bulgària (Festival de Primavera de Sofia). Ha actuat com a solista amb la Kammerphillarmonie Baden-Württemberg , l’Orquestra Simfònica de Balears i amb l’Orquestra Simfònica “Szene 90?, interpretant concerts per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Schumann, Liszt, Saint-Saens i Bartók. El 1994 obtingué el II premi del Concurs Internacional de piano d’Eivissa, el 1995 guanyà el III Concurs de Piano “Antoni Torrandell”. Dins el camp de la música de cambra ha realitzat una gran activitat acompanyant a personalitats musicals com Javier Bonet o Manuel Miján, així com treballant amb diverses agrupacions estables. D’entre aquestes destacar els dos CDs amb el duet Blanco-Cortès, l’enregistrament d’un CD amb primers enregistraments mundials de l’obra cambrística de Pere Tintorer amb el Trio Reger l’any 2000 i un altre CD amb la soprano Joana Llabrés dedicat a música de dones compositores contemporànies l’any 2002. Ha realitzat diversos concerts pedagògics arreu de Mallorca. Com a docent, ha estat durant tres anys professora acompanyant d’instrument. Actualment és profesora de repertori de cant al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.