Gala d’òpera

Katerina Tretyakova – soprano

Ricardo Estrada – piano

7 de desembre a les 19:00

Església de sant Felip Neri

VENDA ONLINE D’ENTRADES

VIDEO: KATERINA TRETYAKOVA CANTA TRAVIATA

Katerina Tretyakova – soprano

Soprano russa nascuda a Murmansk, des de molt petita va viure a Lituània. Va iniciar els seus estudis musicals al Conservatori Nacional a Vilnius, continuant la seva formació i la seva titulació superior en el Salzburg Mozarteum d’aquesta ciutat, on ja en el seu primer any va ser convidada a participar en els prestigiosos festivals d’estiu.
Un cop acabada la seva formació a Salzburg va passar a formar part del Opera Studio de l’Staatsoper d’Hamburg, un dels Teatres més importants d’Alemanya, i després de dos anys va ser seleccionada com a membre estable del Teatre. Així, va poder debutar nombrosos rols principals com Adina, Violetta, Lucía, Musetta, Susanna, Gilda, Juliette, Pamina, Norina, Nannetta, Gretel, Adele, Óscar, etc.
Paral·lelament ha estat premiada en nombrosos certàmens internacionals com el Marcello Giordani de Catània on va ser primer premi; el Francesc Viñas de Barcelona on va guanyar el primer premi, premi extraordinari Festival Castell de Peralada i premi del públic; el Gran Prix de l’Òpera de Bucarest on va ser primer premi i premi del públic, el Montserrat Caballé de Saragossa on va ser segon premi o la beca del Young Singers Project a Salzburg on va debutar sota la batuta d’Ivor Bolton.
El 2017 abandona la seva plaça a Hamburg per realitzar la seva carrera internacional que l’ha portat a debutar en diferents Teatres com el Gran Teatre del Liceu, Berlin Staatsoper, Deutsche Oper Berlin, Oper am Rhein Düsseldorf, Essen Staatsoper, Bayerische Staatsoper, Theater an der Wien, Oper Graz, Teatre Nacional de Lituània, Seoul Arts Center, Teatre Juliol Major de Bogotà, a part de tornar com a convidada en diverses ocasions de nou a Hamburg Staatsoper.

Així mateix, ha cantat en prestigioses sales de concerts com la Musikverein de Viena, la Wiener Konzerthause, la Concertgebouw d’Amsterdam, l’Auditori de Barcelona, la Leiszehalle d’Hamburg, la Nuremberg Meistersinger Hall, al Kursaal de Sant Sebastià, Dresden Frauenkirchen, etc. ., i en Festivals com el de l’Escorial, el George Enescu de Bucarest, o el de Peralada.
Ha treballat sota la direcció de grans batutes internacionals com Daniel Barenboim, Bertrand de Billy, Simone Young, Alfred Eschwé, Josep Pons, Alain Guingal, Patrick Fournillier, Renato Palumbo, Stefano Ranzani, Lawrence Forster, Massimo Zanetti, Roberto Rizzi, etc.
Aquest any debutarà el paper de Donna Anna del Don Giovanni de WA Mozart a la Oper Graz, i tornarà de nou a aquest Teatre com Juliette, tornarà a la Hamburg Staatsoper, debutarà al Royal Festival Hall de Londres amb el Rèquiem de Faure, a la Philarmonie de París amb Fidelio de Beethoven, i al Festival Tardor Soriano amb la novena simfonia de Beethoven al costat de l’Orquestra Simfònica d’Euskadi. A més de fer una gira per diferents ciutats de Lituània al costat de l’Orquestra Simfònica Nacional de Lituània i diversos concerts a Espanya al costat del pianista Ricardo Estrada.

Ricardo Estrada – piano

Director d’Orquestra i pianista espanyol nascut a Barcelona.
Ha col·laborat i col·labora en Teatres d’Òpera com el Teatre Real de Madrid, el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, el Palau de les Arts de València o el Teatre de Palma de Mallorca com a director assistent, treballant amb mestres de la talla de Roberto Rizzi , Renato Palumbo, Christopher Franklin, Oliver Diaz, Ramon Tebar o Patrick Summers.
Ha dirigit reconegudes formacions orquestrals internacionals com l’Orquestra Simfònica Nacional de Lituània, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Nacional de Bulgària, l’Orquestra Simfònica de Moscou, l’Orquestra Simfònica de Kíev, l’Orquestra Simfònica de Panamà, l’Orquestra Simfònica de Conca (Equador), l’Orquestra Filharmònica d’Alacant, l’Orquestra de Cambra d’Eivissa, l’Orquestra de l’Acadèmia del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra de l’Òpera de Fuerteventura, etc.
Ha assistit com a director en Concursos Internacionals de Cant com el Francesc Viñas del Gran Teatre del Liceu de Barcelona i dirigit al Rivelas de Panamà i el Montserrat Caballé de Saragossa.
Ha col·laborat amb cantants de reconegut prestigi com Montserrat Caballe, Jaume Aragall, Plácido Domingo, Carlos Álvarez, Joan Pons, Josep Bros, Celso Albelo, Ermonela Jaho, Ketevan Kemoklidze, Katerina Tretyakova, Pretty Yende, Levy Strauss, Eva María Westbroeck, Anita Rachelisvili , Norma Fantini, Maria Katzarava, etc.
En 2019 es converteix en el Director Musical titular de l’Orquestra Filharmònica d’Alacant, amb la qual ja es va estrenar prèviament en 2018 dirigint una Gala al costat dels solistes Sandra Pastrana i Alessandro Liberatore.

Programa

I

O mio babbino caro. Gianni Scchicchi.     G. Puccini

Aquellos ojos verdes.                    I. Ferrer

Il Bacio.                                        L. Arditi

Intermezzo. Cavalleria Rusticana.   P. Mascagni

Vals de Musetta. La Boheme.           G. Puccini

Meine Lippen. Iuditta.                       F. Lehar

 

II

Un Ricordo   Miquel Ortega (estrena absoluta)

Summertime. Porgy and Bess.   G. Gershwin

Granada.                                   F. Lara

Winds      R. Estrada

Canción de la luna. Russalka.      A. Dvorak

È strano…Sempre líbera. La Traviata G. Verdi