Maridatges de vi i òpera

ENTRADES ONLINE PER MORTITX

Joan Laínez – tenor
amb la col.laboració de la soprano Raquel Llera
M. Victòria Cortès – piano

31 de juliol, 18 de setembre

Vinyes Mortitx
Pati de Can Balaguer, Palma amb vins de la DO Pla i Llevant i Vi de la terra de Mallorca

PROGRAMA

Vinyes verdes vora el mar E. Toldrà

Cançó de comiat

Cançó de taverna B. Samper

Core n’grato S. Cardillo

Musica prohibita S. Gastaldón

Caballero del alto plumero de “Luisa Fernanda” F.MorenoTorroba

La donna è mobile de “Rigoletto” G. Verdi

Questa o quella “Rigoletto” G. Verdi

Piano sol

La fleur que tu m’avais jetée “Carmen” G. Bizet

E lucevan le stelle “Tosca” G. Puccini

Dammi i colori “Tosca”

El majo discreto E. Granados

Brindisi de “La Traviata” G. Verdi

Addio fiorito asil “Madama Butterfly” G. Puccini

Mamma, quel vino generoso “Cavalleria Rusticana” P Mascagni

Viva il vino spumeggiante “Cavalleria rusticana”  P. Mascagni

JOAN LAÍNEZ – tenor
Nascut a Llucmajor, estudià piano amb Maria Antonia Noguera, per després continuar els seus estudis amb Margalida Palou i Miquel Segura al Conservatori professional de Música de Palma i amb Maria del Carme Poch a Barcelona.La seva faceta musical destaca com a director coral de les formacions Mallorca Gay Men’s Chorus, Cor Ciutat de Mallorca i el Palma Góspel Singers, realitzant concerts a tota la Illa de Mallorca, Menorca, Barcelona, Madrid, Sevilla, València, Roma, Munich, Londres i moltes altres ciutats.

Com a cantant estudia actualment amb Joana Llabrés i Maria Victòria Cortes al Conservatori Professional de Música de Palma i amb David Menéndez a València. Ha assistit a classes amb la mezzo georgiana Ketevan Kemoklidze.

Ha realitzat diversos concerts com a tenor juntament amb la Jove Orquestra de les Illes Balears juntament amb la soprano Irene Mas, amb la Banda de Música de Santanyí i a recitals juntament amb les sopranos Marga Cloquell, Inma Hidalgo, el baríton Jorge Tello o la mezzo Mar Campo amb Maria Victoria Cortès i Francesc Blanco al piano que han presentat a nombrosos escenaris de Mallorca. (inclosos els maridatges de vi i òpera a Son Vich de Superna, Teatre Xesc Forteza, Bodegas Bordoy, Bodega Oloron, Bodegas Angel, Bodega son Juliana, Claustre de sant Domingo de Pollença, Claustre de sant Bonaventura de Llucmajor, etc.).

El 2019 i 2020 ha actuat com a solista al concert Més de 3 tenors amb el MGMC al Castell de Bellver i Palau de congressos de Palma. El 2020 ha cantat el rol protagonista de l’òpera Ànima de Don Carlo dirigida per J. M Albinyana.

 

Raquel Llera – soprano

Graduada en els estudis professionals de violoncel pel conservatori professional de música i dansa de Mallorca.

Actualment està estudiant cant amb la professora  Joana Llabrés al conservatori professional de Mallorca.

Ha participat a diverses obres vocals entre les quals destaca Dido i Eneas de Purcell i a vàries actuacions d’òpera de carrer.

Ha col.laborat al primer Festival Mallorcòpera a vàries actuacions d’òpera al carrer a Palma i Calvià.

Ha cantat a diversos maridatges d’òpera i vi a Bodegas Angel, Bodegas Bordoy i Sala Dante.

MARIA VICTÒRIA CORTÈS, piano

Nasqué a Palma de Mallorca el 1972.Començà els estudis de piano amb Carme Cortès al Conservatori de les Balears, els perfeccionà amb Emili Muriscot, cursà els Grau Superior al Conservatori del Liceu de Barcelona amb el pianista Ramon Coll i rebé els consells de l’insigne pianista Imre Rohmann al Mozarteum de Salzburg. Ha realitzat concerts a les Illes Balears (Auditòrium i Teatre Principal de Palma, com a solista a la temporada de l’Orquestra Simfónica de les Illes Balears al 1997 i 2000), Catalunya, València, Àustria, Itàlia, Mèxic, Perú, Bulgària…Ha actuat com a solista amb la Kammerphillarmonie Baden-Württemberg , l’Orquestra Simfònica de Balears i amb l’Orquestra Simfònica “Szene 90”, interpretant concerts per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Schumann, Liszt, Saint-Saens i Bartók. El 1994 obtingué el II premi del Concurs Internacional de piano d’Eivissa, el 1995 guanyà el III Concurs de Piano “Antoni Torrandell”

Entre els seus enregistraments cal destacar els dos CDs amb el duet Blanco-Cortès, l’enregistrament d’un CD amb primers enregistraments mundials de l’obra cambrística de Pere Tintorer amb el Trio Reger l’any 2000 i un altre CD amb la soprano Joana Llabrés dedicat a música de dones compositores contemporànies l’any 2002. També recentment ha enregistrat cançons de Baltasar Samper amb el tenor José Manuel Sánchez.

Fa més de dèu anys que és professora de repertori de cant al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.

Els darrers anys s’ha especialitzat com a pianista repertorista, treballant a la preparació d’òperes adaptades pel públic infantil (Hansel i Gretel, La flauta màgica, El barber de Sevilla, Les noces de Figaro), en format amb acompanyament de piano (Tosca, Don Carlo), preparant les òperes de les Temporades del Teatre Principal (Carmen, Die Zauberflöte, Rigoletto, La Traviata), treballant en aquestes amb noms tan importants de la lírica com Carlos Álvarez, Josep Bros, Silvia Vázquez i amb la direcció de José Maria Moreno,Martin Fischer_Diskau o Pablo Mielgo.

Realitza habitualment concerts amb cantants solistes tant de cançó com d’òpera i oratori.

Actualment és professora de repertori de cant al Conservatori Professional de música i dansa de Mallorca.