CONCERT A BENEFICI DE LA FUNDACIÓ VICENTE FERRER

2 de setembre a les 20:00 h Arxiu del Regne de Mallorca

TICKETS CONCERT ARXIU

5 de setembre a les 20:00 h Museu de la Mar, Port de Sóller

TICKETS MUSEU DEL MAR

Helena Blanco Cortès – violí

M. Victòria Cortès – piano

Programa

Ave Maria                                       J.S. Bach-F. Schubert

Concertino a l’hongaresa Op. 21       O. Rieding

Playera Op.23                                 P. Sarasate

Concierto en Re M. KV 211 (3r mov.)    W.A. Mozart

Ballada Op 118                                 J. Brahms

Primera dansa de “La vida breve”       M. de Falla

Meditació de “Thais”                          J. Massenet
Escena de Ballet Op.100                    C.A. Beriot

HELENA BLANCO CORTÈS – violí

Des del seu neixement ha estat rodejada contínuament per la música i l’art.

Va néixer l’any 2006 a Palma. Des dels 6 anys ha interpretat en viu el cant de la Sibil.la. Començà els seus estudis l’any 2014 amb Lourdes Pons i continuà el mateix any al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca amb el violinista Ramon Andreu, on estudia actualment tercer d’ensenyaments professionals.

També assisteix a classes amb el violinista Barry Sargent.

Va aconseguir el Premi Extraordinari de fi de grau Elemental del Conservatori de Palma.

El passat estiu va assistir  al Curs de música de la Escuela Internacional de Oviedo amb el Professor Yuri Nasushkin.

Ha actuat als espectacles “Els musicals més petits” amb Aina Campaner, “Helena i el follet de l’armari” i  a l’òpera “Ànima de Don Carlo” com violinista solista realitzant diverses actuacions a les Balears.

Forma part de l’orquestra de joves “Aprojove” que realitza concerts arreu de l’illa de Mallorca.

 MARIA VICTÒRIA CORTÈS, piano

Nasqué a Palma de Mallorca el 1972.Començà els estudis de piano amb Carme Cortès al Conservatori de les Balears, els perfeccionà amb Emili Muriscot, cursà els Grau Superior al Conservatori del Liceu de Barcelona amb el pianista Ramon Coll i rebé els consells de l’insigne pianista Imre Rohmann al Mozarteum de Salzburg. Habitualment realitza concerts a les Illes Balears (Auditòrium i Teatre Principal de Palma, com a solista a la temporada de l’Orquestra Simfónica de les Illes Balears al 1997 i 2000 i als festivals internacionals de Deià, Cel.la Chopin de Valldemossa, Antoni Lliteres d’Artà, de’s Plà de Mallorca, Concerts de Primavera d’Inca, Clásicos del Siglo XX, Festival d’Hivern, Hivern a Mallorca), Catalunya (Cripta Gaudí, Auditori de Caja Madrid, Auditori del Corte Inglés, Palau Moja i al Conservatori del Liceu), Àustria (Hochschule Mozarteum i Schloss Leopoldskron) i Bulgària (Festival de Primavera de Sofia). Ha actuat com a solista amb la Kammerphillarmonie Baden-Württemberg , l’Orquestra Simfònica de Balears i amb l’Orquestra Simfònica “Szene 90?, interpretant concerts per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Schumann, Liszt, Saint-Saens i Bartók. El 1994 obtingué el II premi del Concurs Internacional de piano d’Eivissa, el 1995 guanyà el III Concurs de Piano “Antoni Torrandell”. Dins el camp de la música de cambra ha realitzat una gran activitat acompanyant a personalitats musicals com Javier Bonet o Manuel Miján, així com treballant amb diverses agrupacions estables. D’entre aquestes destacar els dos CDs amb el duet Blanco-Cortès, l’enregistrament d’un CD amb primers enregistraments mundials de l’obra cambrística de Pere Tintorer amb el Trio Reger l’any 2000 i un altre CD amb la soprano Joana Llabrés dedicat a música de dones compositores contemporànies l’any 2002. Ha realitzat diversos concerts pedagògics arreu de Mallorca. Com a docent, ha estat durant tres anys professora acompanyant d’instrument. Actualment és profesora de repertori de cant al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.